Vieną sugyventinę nužudęs vilnietis nuteistas už kitos gyvenimo draugės sužalojimą | Diena.lt

VIENĄ SUGYVENTINĘ NUŽUDĘS VILNIETIS NUTEISTAS UŽ KITOS GYVENIMO DRAUGĖS SUŽALOJIMĄ

  • 0

Vilniaus apygardos teismas septynerių metų laisvės atėmimo bausme ketvirtadienį nuteisė 64 metų vilnietį Anatolijų Nausą, kuris praėjusių metų vasarą sunkiai sužalojo savo sugyventinę.

Praeityje A.Nausas buvo nuteistas už kitos sugyventinės nužudymą. 2001 metų pradžioje tas pats Vilniaus apygardos teismas A.Nausą nuteisė kalėti devynerius metus. Šios bylos duomenimis, 2000-aisiais bute, esančiame Vilniaus L.Asanavičiūtės gatvėje, būdamas neblaivus sumušė savo sugyventinę Genę M.

Nustatyta, kad šiai moteriai sugyventinis sudavė 35 smūgius, iš jų - 11 į galvą. Manoma, kad mirtį sukėlė smūgis į kairįjį smilkinį.

Už nužudymą jau teistą vyrą šįkart teismas pripažino pavojingu recidyvistu, pranešė teismo atstovė spaudai.

Bylos duomenimis, A.Nausas per ginčą su sugyventine sudavė jai ne mažiau nei septynis smūgius į įvairias kūno vietas. Teismo medicinos tarnybos specialistai nustatė, kad nukentėjusiajai buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Ikiteisminio tyrimo metu A.Nausas prisipažino mušęs sugyventinę, tačiau pradėjus bylą nagrinėti teisme, pakeitė pirminius parodymus ir savo kaltę neigė. Tačiau teisme apklausti liudytojai ir nukentėjusioji bei teismo medicinos specialistų išvada patvirtino, kad vyras smurtavo.

Nukentėjusiajai A.Nausas turės atlyginti 2 tūkst. eurų neturtinę žalą. Už jos gydymą Vilniaus teritorinei ligonių kasai nuteistasis turės atseikėti daugiau nei 8 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS