Vilniaus eksmero V. Navicko ieškinys valstybei – tik po baudžiamosios bylos baigties | Diena.lt

VILNIAUS EKSMERO V. NAVICKO IEŠKINYS VALSTYBEI – TIK PO BAUDŽIAMOSIOS BYLOS BAIGTIES

Vilniaus miesto apylinkės teismas stabdo buvusio sostinės mero Viliaus Navicko ieškinio nagrinėjimą, kuriuo jis siekia prisiteisti iš valstybės 1  mln. litų už tai, kad, jo manymu, nepagrįstai buvo apkaltintas piktnaudžiavimu ir kišimusi į valstybės tarnautojo veiklą.

Teismas mano, kad kol nėra iki galo išnagrinėta eksmero baudžiamoji byla ir nėra galutinio įsiteisėjusio nuosprendžio, ieškinys valstybei ir teisėsaugos institucijoms negali būti nagrinėjamas.
Į teismo parengiamąjį posėdį antradienį V.Navickas neatvyko, jo interesams atstovavo advokato padėjėjas Valentas Mitrauskas.

Atsakovais byloje patraukta Generalinė prokuratūra, Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Policijos departamentas bei Vidaus reikalų ministerija. Pastarosios atstovas Arūnas Sodonis prašė pašalinti jo atstovaujamą instituciją kaip netinkamą atsakovę.

Išteisinamąjį nuosprendį V.Navicko byloje panaikino Aukščiausiasis Teismas. Jo  nurodymu baudžiamąją bylą dabar vėl nagrinėja Vilniaus apygardos teismas.

„Ieškinį palaikome, pagrindinės aplinkybės ir argumentai, anksčiau ir dabar, mano manymu, yra tie patys. Byla turi būti nagrinėjama, pagrindiniai veiksmai atsakovų neteisėtumo nepriklauso nuo apeliacinio teismo sprendimo baigties“, - sakė V.Navicko atstovas. V.Mitrauskas mano, kad turi išreikalauta bylos medžiaga, kuri įrodytų, kad nebuvo jokio pagrindo jo kliento atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą vykdyti taip ilgai.

2013 metų vasario 26 dieną paskelbtu nuosprendžiu Vilniaus miesto apylinkės teismas visiškai išteisino buvusį sostinės merą dėl kaltinimų piktnaudžiavimu tarnyba per pokalbius su tuometiniu savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču.

Pokalbio įrašuose buvo girdėti, kaip tuometinis Vilniaus miesto meras Š.Skučą ragino priimti Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams palankius sprendimus. V.Navickas sako tapęs provokacijos auka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sitas

klounas dar drista reklamuotis... jam daktaro reikia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS