Oro uostuose sulaikyti du policijos ieškoti lietuviai | Diena.lt

ORO UOSTUOSE SULAIKYTI DU POLICIJOS IEŠKOTI LIETUVIAI

  • 1

Vilniaus ir Kauno oro uostuose pasieniečiai sulaikė iš Anglijos ir Škotijos atskridusius du jaunus lietuvius.

Lietuvoje 21-erių vilnietė buvo ieškoma už nusikaltimo padarymą, o 19-metis Jungtinėje Karalystėje gyvenantis lietuvis – už baudžiamąjį nusižengimą.

Antradienį Vilniaus oro uoste VSAT pareigūnai tikrino lėktuvu iš Londono atskridusių keleivių dokumentus. Pasieniečiai nustatė, kad viena keleivių, 21-erių vilnietė, Lietuvoje yra ieškoma kaip kaltinamoji nusikaltimo padarymu. Jos paieška paskelbta praėjusių metų gruodžio viduryje.

Pasieniečiai keleivę sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Vėliau vilnietė buvo perduota sostinės policijai.

Tą pačią dieną Kauno oro uoste pasieniečiai tikrino iš Edinburgo atskridusių keleivių dokumentus. Paaiškėjo, nuolatinę gyvenamąją vietą Jungtinėje Karalystėje deklaravęs 19-metis lietuvis irgi yra ieškomas. Jo kaip Lietuvoje padariusiojo baudžiamąjį nusižengimą paieška buvo paskelbta tą pačią dieną, antradienį.

Pasieniečiai šį keleivį irgi sulaikė. Atlikus formalumus Kauno oro uosto užkardoje pasieniečiai jį perdavė Kauno policijai.

Iš viso šiemet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai jau sulaikė 212 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga. Dažniausiai tokie ieškomieji pasieniečių yra sulaikomi oro uostuose – 139 asmenys. Pagal pilietybes daugiausiai įkliuvo Lietuvos piliečių – 172. Taip pat sulaikyti dar 10 valstybių piliečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gvjo

Dar vienas turi atskristi iš JAV lietuvis padaręs nusikaltimą,įdomu ar sulaikys policija oro uoste.Kiekvienais metais grįžta į Lietuvą, tik jo niekas nesulaiko,įdomu kodėl? Labai daug jų yra išvykusių,tik vienus sulaiko grįžtant ,kitus ne.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS