Vilniaus oro uoste sulaikytas Latvijos pilietis: jo lagaminuose – nelegalios cigaretės | Diena.lt

VILNIAUS ORO UOSTE SULAIKYTAS LATVIJOS PILIETIS: JO LAGAMINUOSE – NELEGALIOS CIGARETĖS

  • 3

Vilniaus oro uoste spalio 6 dieną muitinės pareigūnai sulaikė iš Baltarusijos per Turkiją ir Vokietiją lėktuvu atskridusį Latvijos pilietį.

Lietuvos muitinės duomenimis, latvis vyko žaliuoju kanalu, tuo deklaruodamas, jog nieko draudžiamo neveža, tačiau patikrinus jo bagažą (du didelius lagaminus) rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai pastebėjo, kad šie pilni cigarečių.

Detalaus patikrinimo metu lagaminuose iš viso rasti 2 tūkst. 578 pakeliai rūkalų „NZ Black Power“ ir „Parliament Aqua Blue“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kontrabandinių cigarečių vertė (su mokesčiais) – 10 tūkst. 678 eurų. Bedarbiu prisistatęs Latvijos pilietis prisipažino rūkalus gabenęsis „norėdamas pigiau parūkyti“.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, pažeidėjas buvo apklaustas, o po to paleistas, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Berete

Pasibaisetina...

Nejuokinkit blusu

Nu Jo latvijos oilier is pasizadejo neisvykt

Gigabait

Traukiniais arba sukvezimiais reik varyt, ir ta 10tukst padalint draugams, kad su sypsena praleistu, visai be kultyris pamirso arbatos palikt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS