Vilniaus oro uoste sulaikytas nužudymu įtariamas vyras (papildyta) | Diena.lt

VILNIAUS ORO UOSTE SULAIKYTAS NUŽUDYMU ĮTARIAMAS VYRAS (PAPILDYTA)

  • 1

Iš Norvegijos į Lietuvą pargabentas Mažeikiuose vyrą nužudęs ir į užsienį pasprukęs 40-metis vyras.

Sostinės oro uoste dirbę pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad reisu iš Kopenhagos atskrendančiame lėktuve yra iš Norvegijos už įstatymų pažeidimus išsiųstas 40 metų lietuvis.

Patikrinę jo dokumentus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai nustatė, kad šio vyro paiešką prieš savaitę paskelbė Telšių policija. Telšių rajono gyventojas yra įtariamas nužudymu.

Pasieniečiai keleivį sulaikė, pristatė į Vilniaus oro uosto užkardą ir kiek vėliau perdavė atvykusiems paieškos iniciatoriams, skelbia VSAT.

Vėliau įtariamasis buvo pervežtas į Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Mažeikių rajono teritorijoje gyvenęs, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 40-metis Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato  Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų buvo ieškomas nuo lapkričio 14 dienos. Tada paaiškėjo, kad Mažeikiuose, viename iš Žemaitijos gatvėje esančių butų negyvo rasto 43 metų vyro  mirties priežastis – smurtinė.

Atlikus medicininę ekspertizę ir nustačius, kad vyras mirė nuo patirtų smūgių, dėl nužudymo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Operatyviai išaiškinus galimą įtariamąjį, suskubta jo ieškoti. Tačiau paaiškėjo, kad iškart po nužudymo, vyras pabėgo į užsienį.

Paskelbus įtariamojo paiešką, bendradarbiaujant su Kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdyba ir užsienio šalių teisėsauga, sunkiu nusikaltimu įtariamo mažeikiškio pėdsakai aptikti Norvegijoje.

Paaiškėjo, kad praeityje ne kartą už smurtinius nusikaltimus teistas įtariamasis gyvenimo būdo nekeitė ir besislapstydamas. Pareigūnų akiratin jis netruko patekti dėl įstatymų pažeidimų Norvegijoje, iš kur buvo deportuotas į Lietuvą ir oro uoste sulaikytas VSAT pareigūnų.

Kaip skelbia policija, šiuo metu atliekamo ikiteisminio tyrimo metu tiriamos įvairios nužudymo versijos. Viena jų – galimas nužudytojo ir įtariamojo konfliktas dėl moters. Nužudymu įtariamas asmuo savo kaltės neneigia, sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo termino.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 801 asmenį, kurio už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugos institucijos. Daugiausiai tokių ieškomųjų – 555 – sulaikė šalies oro uostuose dirbantys pasieniečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tomas

Pasieniečiai verti pagarbos ir paskatinimų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS