Vilniaus pataisos namuose nuteistieji sukilo prieš pareigūnus | Diena.lt

VILNIAUS PATAISOS NAMUOSE NUTEISTIEJI SUKILO PRIEŠ PAREIGŪNUS

  • 5

Trečiadienį Vilniaus pataisos namuose sulaikius draudžiamų turėti daiktų siuntą, nuteistieji pasipriešino pareigūnams, pranešė Kalėjimų departamentas.

 Apie 15 val. Vilniaus pataisos namų pareigūnai užkardė draudžiamų daiktų permetimą į įstaigos teritoriją ir sulaikė teisėsaugai jau žinomą, neseniai iš Kybartų pataisos namų išėjusį asmenį.

Iš jo permestuose paketuose pareigūnai rado penkis mobiliojo ryšio telefonus (3 iš jų – mini telefonai, vadinami „Pirštukais“), tris mobiliųjų telefonų baterijas ir USB jungties laidus bei vyriškų kvepalų mėginį.

Asmuo perduotas policijai, jis bus patrauktas atsakomybėn. Asmeniui gresia bauda.

Draudžiamų daiktų laukę nuteistieji, atbėgę jų pasiimti, pateko į pareigūnų rankas ir pasipriešino pareigūnams. Kiti nuteistieji, per langus matydami įvykį, keldami triukšmą, šaukdami palaikė pažeidėjus.

Po pasipriešinimo pareigūnams nuteistuosius apžiūrėjo Sveikatos priežiūros tarnybos darbuotojos, jos nustatė, kad nuteistieji sužalojimų, galinčių turėti įtakos jų sveikatai, nepatyrė.

Įvykio aplinkybės yra tikslinamos, sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Į Vilniaus pataisos namus po įvykio atvyko jungtinis Kalėjimų departamento ir Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo pareigūnų būrys, jie atliko kratas visose patalpose.

Tai sukėlė dalies nuteistųjų pasipiktinimą, jis išreikštas grasinančiais skundais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jūs man pasakykit,

kodėl būti humaniškiems PRIVALOMA tik tiems, kurie ir taip sąžiningai gyvena, o tie, kuriems nusispjaut į humaniškumą ir dorą, reikalauja, kad su jais būtų elgiamasi humaniškai?.. Neįdiegsi žmogui humaniškumo, jei jis - tik padaras žmogaus pavidalu. Kokio bieso nuožmogai suteikiamos viešbučio sąlygos? Manot, jis nuo to pasitaisys??? Nejuokinkit! Tokiam padarui sulaikyti ranką siekiant blogio gali tik BAIMĖ! Juk ne veltui nuo senovės buvo sakoma - "Pasodins ant duonos ir vandens", tai ir bijojo žmonės "tiurmos" labiau negu Dievo...O dabar - vienintelė tik bausmė - kad laisvės neturi... Visa kita - fantastika: nei tau dirbti, nei rūpintis, ką valgysi, nei skalbti, yra internetas, telefonas, mokyklos... Po galais, kokį čia grieką padaryt, kad pasodintų keliems mėnesiukams per žiemą? Mažum angliškai išmokčiau...

tai

runkelinis prasigerusiu tevu kontigentas ir toki asociala dar reikia islaikyti.......

Anonimas

visai teisingai tai visuomenes atmetos naikinti o svajone gutu Lietuva---be nusikalteliu,be ishgamu,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS