Vilniuje per avariją susižalojo motociklininkas | Diena.lt

VILNIUJE PER AVARIJĄ SUSIŽALOJO MOTOCIKLININKAS

  • 0

Trečiadienį Vilniuje per avariją susižalojo motociklininkas.

Eismo nelaimė įvyko Kalvarijų gatvėje apie 14.29 val. Kaip pranešė policija, 21 metų vyras vairavo motociklą „Peugeot Elystar“, neturėdamas tam teisės.

Pirminiais duomenimis, važiuodamas Kalvarijų gatve, motociklininkas kirto dvigubą ištisinę ženklinimo liniją, įvažiavo į priešingos krypties eismui skirtą kelio pusę ir lenkdamas susidūrė su ta pačia kryptimi važiuojančiu ir į kairę sukančiu automobiliu „Toyota Avensis“.

Eismo įvykio metu apgadintos abi transporto priemonės, nukentėjo motociklo vairuotojas.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiemet į eismo įvykius pateko 153 motociklininkai, žuvo 9 motociklu važiavę asmenys (8 vairuotojai ir 1 keleivė), sužeista 125 motociklais važiavę žmonės.

Dėl neblaivių motociklo vairuotojų kaltės įvyko 6 eismo įvykiai, juose sužeisti 8 žmonės.

Pagrindinės šių skaudžių eismo įvykių priežastys - nuvažiavimai nuo kelio, susidūrimai, apvirtimas, Kelių eismo taisyklių reikalavimų nesilaikymas: lenkimo taisyklių pažeidimas, saugaus greičio nepasirinkimas, saugaus atstumo nesilaikymas, taip pat transporto priemonės vairavimas esant neblaiviam ir neturint teisės vairuoti.

Policija teigia, kad dažniausiai motociklininkai į avarijas patenka dėl nepakankamų vairavimo įgūdžių, neobjektyviai vertinamų gebėjimų vairuoti motociklus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS