Vilniuje mirė autobuso vairuotojas | Diena.lt

VILNIUJE MIRĖ AUTOBUSO VAIRUOTOJAS

Pirmadienio naktį Vilniuje blogai pasijutęs po darbo mirė privataus maršrutinio autobuso vairuotojas.

Avarijos metu keleivių autobuse nebuvo. Nelaimė įvyko 0.26 val., kai bendrovės „Transrevis“ vairuotojas savo vairuotą 51 maršruto autobusą statė į stovėjimo aikštelę S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje. Iš pradžių vyras išvarė savo lengvąjį automobilį, su kuriuo vykdavo į darbą, ir statydamas autobusą į vietą, susmigo.

63 metų vyras prarado sąmonę, todėl jo vairuojamas autobusas tapo nevaldomas ir atsitrenkė į šalia stovėjusius autobusus.

Bendrovės „Transrevis“ vadovas Vladas Dapkus BNS sakė, kad atvykę greitosios medikai vyrą gaivino apie 2 valandas, tačiau išgelbėti gyvybės jiems nepavyko.

Vyrui išduotoje medicininėje pažymoje nebuvo nurodyti jokie apribojimai vairavimui, jis dirbo tik pusantro mėnesio.

„Ką mes galim patikrinti? Medikai tikrina“, – sakė V. Dapkus.

Vilniuje keleivius vežioja Vilniaus viešojo transporto (VVT) ir bendrovės „Transrevis“ vairuotojai.

Sausio 18 dieną Vilniuje, važiuodamas nuo Šeškinės kalno, 5-ojo maršruto autobusas kirto priešpriešinio eismo juostą ir nuvažiavo nuo kelio. Keleiviai nenukentėjo, manoma, kad avarija įvyko sutrikus vairuotojo sveikatai.

Bendrovė teigia, kad Vilniaus viešojo transporto vairuotojai sveikatą privalo tikrinti kartą per dvejus metus. Vairuotojų profilaktinį sveikatos patikrinimą atlieka Antakalnio darbo medicinos centras.

Vairuotojas, kuris buvo praradęs sąmonę važiuodamas nuo Šeškinės kalno, sveikatos patikrą buvo atlikęs prieš tris mėnesius iki įvykio.

„Šiuo metu vairuotojas gydosi ambulatoriškai, o taip pat jam yra atliekami papildomi medicininiai tyrimai. Kai vairuotojas grįš į darbą, jis bus siunčiamas neeiliniam sveikatos patikrinimui, jog būtų nustatyta, ar nebėra jokių sveikatos sutrikimų ir apribojimų dirbti. Mums svarbus saugumo užtikrinimas, todėl tai nėra vienkartinis atvejis – tokią neeilinio sveikatos patikrinimo tvarką taikome, kai pasitaiko rimtesnių vairuotojų sveikatos sutrikimų, jog vairuotojai nerizikuotų savo sveikata ir visi būtume tikri, jog jie gali tęsti darbą“, – rašoma Vilniaus viešojo transporto atsakyme BNS.

Vilniaus viešasis transportas teigia taikantis visas teisės aktais nustatytas prevencines priemones, jog tokių atvejų būtų išvengta. Taip pat, atsižvelgdami į profilaktinį sveiktos tikrinimą atlikusių medikų rekomendacijas, koreguojamos vairuotojų darbo sąlygos.

Vilniaus viešasis transportas kasdien eksploatuoja 345 autobusus bei 188 troleibusus, kurie darbo dienomis vidutiniškai perveža 500 tūkst. keleivių. Įmonėje dirba beveik 1500 vairuotojų. „Transrevis“ užima nedidelę dalį rinkos.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

magnolija

toliau didinkit pensijini amziu.

DANUTA

51 maršrutu važinėju kasdien, todėl ,iš matymo, pažinojau šį vairuotoją.Jo vardas Stanislovas. Didelė užuojauta šeimai , artimiesiems ir draugams. Pokój jego duszy!

Onute

Na irgi prakeikejas.Pabandyk atsaukti atgal isakyma del pensininio amziaus,pamatysi koks bus kliksmas,noras dirbti,juk taip ir buvo.tik gaila ,kad musu zmoniu sergamumas neispasakytai didelis.Cia jau blogai,jei taip ir toliau musu vyrai mirs teks moterims priprasti ,kad Lietuva moteru krastas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS