Nekasdienis vaizdas Vilniuje: ant kelio – liepsnojančios šiukšlės | Diena.lt

NEKASDIENIS VAIZDAS VILNIUJE: ANT KELIO – LIEPSNOJANČIOS ŠIUKŠLĖS

  • 1

Vilniuje, Rygos gatvėje, antradienio rytą sunkvežimyje užsidegė šiukšlės, siekdamas išvengti ugnies plitimo, vairuotojas jas išpylė ant kelio dangos.

Kaip BNS pranešė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, pranešimas apie įvykį buvo gautas 7.51 val.

„Pirminiais duomenimis vairuotojas pamatė, kad rūksta dūmai iš šiukšlių, todėl jas išpylė ant kelio. Atvažiavę ugniagesiai užgesino, o policijos pareigūnai, prižiūrėjo viešą tvarką ir reguliavo eismą“, – BNS sakė  J. Samorokovskaja.

Bendrovė „Ecoservice“ BNS patvirtino, kad gaisras kilo jai priklausančios šiukšliavežėje. Įmonės atliekų surinkimo verslo direktorė Daiva Skrupskelienė BNS sako, jog vairuotojas į įvykį reagavo pagal numatytas instrukcijas.

„Tikėtina gaisro priežastis – netinkamai išmestos atliekos. Vairuotojas, pastebėjęs dūmus, elgėsi kaip numatyta instrukcijose: iš karto sustojo, gaisrą bandė gesinti, nepavykus, išstūmė atliekas iš šiukšliavežės, apie įvykį pranešė tarnyboms“, – nurodė D. Skrupskelienė.

Ji dėkojo ugniagesiams už operatyvų reagavimą ir gesinimą. Pasak įmonės atstovės, įvykio vieta sutvarkyta, žmonės nenukentėjo, šiukšliavežė taip pat nebuvo apgadinta.

D. Skrupskelienė taip pat atkreipė gyventojų dėmesį, jog į konteinerius negalima mesti pavojingų, degių, sprogių medžiagų, taip pat ir karštų pelenų bei baterijų ar akumuliatorių, nes tai gali tapti nelaimingų atsitikimų priežastimi.


Komentaras

Bendrovės „Ecoservice“ atliekų surinkimo verslo direktorė Daiva Skrupskelienė

Šiandien rytą Vilniuje, surinkus atliekas iš požeminių konteinerių, pastebėti dūmai šiukšliavežės atliekų bunkeryje. Tikėtina gaisro priežastis – netinkamai išmestos atliekos.

Vairuotojas, pastebėjęs dūmus, elgėsi kaip numatyta instrukcijose: iš karto sustojo, gaisrą bandė gesinti, nepavykus, išstūmė atliekas iš šiukšliavežės, apie įvykį pranešė tarnyboms.

Dėkojame ugniagesiams už operatyvų reagavimą ir gesinimą. Šiuo metu įvykio vieta jau sutvarkyta.

Svarbiausia, kad šio įvykio metu nenukentėjo žmonės, taip pat pavyko išvengti šiukšliavežės apgadinimo. Norime atkreipti gyventojų dėmesį į atsakingą elgesį su atliekomis – į konteinerius jokiais būdais negalima mesti pavojingų, degių, sprogių medžiagų, taip pat ir karštų pelenų bei baterijų ar akumuliatorių, nes tai gali tapti nelaimingų atsitikimų priežastimi.

Atliekų surinkimas pagal planuojamą maršrutą Vilniuje bus atliekamas numatytu grafiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

siknaskyle

Kodel nekasdieninis, juk patvorio Vilniaus siknaskyleje viskas natruralyu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS