Žiūrėkite, ką perkate: klastočių pardavėjas klientų ieškojo feisbuke | Diena.lt

ŽIŪRĖKITE, KĄ PERKATE: KLASTOČIŲ PARDAVĖJAS KLIENTŲ IEŠKOJO FEISBUKE

  • 0

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams vėl įkliuvo vyras, nenutraukęs ir toliau vykdęs neteisėtą prekybą rūbais ir aksesuarais, pažymėtais svetimais prekių ženklais be jų savininko leidimo.

Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo, gavo informacijos, kad ankščiau sulaikytas įtariamasis E. S. nenutraukė savo neteisėtos veikos ir ją tęsia.

Kriminalistai, atlikę tęstinius procesinius veiksmus, išsiaiškino, kad dvidešimt šešerių metų vyras vykdo neteisėtą prekybą rūbais ir aksesuarais, pažymėtais svetimais prekių ženklais be jų savininko leidimo. Tam tikslui E. S. reklamuodavosi ir klientų ieškodavo socialiniame tinkle „Facebook“, taip pat buvo įrengęs prekybai pritaikytas patalpas, kuriose prekiavo suklastotais drabužiais, pažymėtais prekės ženklais „Armani“, „Dolce Gabana“, „Hugo Boss“, „Canali“, „Brioni“, „Tommy Hilfilger“, „Philipp Plein“, „Stefano Ricci“, „Trussardi“, „Givenchy“, „Prada“, „Cerruti“, „Gucci“, „Chanel“, „Loui Vuitton“, „Moschino“. Tik šįkart parduotuvė buvo įrengta biurų pastate, nepažymėta jokiomis iškabomis ir nuorodomis, į ją buvo įleidžiami tik nuolatiniai klientai.

Atlikus kratą šiose patalpose, paimta daugiau nei 500 vienetų drabužių bei aksesuarų, neteisėtai pažymėtų minėtais prekių ženklais. Preliminariais skaičiavimais, teisėtiems prekių ženklų savininkams padaryta žala gali siekti 50 tūkst. eurų. Tiksli žala bus nustatyta gavus specialisto išvadas.

Už vykdomą neteisėtą veiką vyrui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

GALERIJA

  • Žiūrėkite, ką perkate: klastočių pardavėjas klientų ieškojo feisbuke
  • Žiūrėkite, ką perkate: klastočių pardavėjas klientų ieškojo feisbuke
  • Žiūrėkite, ką perkate: klastočių pardavėjas klientų ieškojo feisbuke
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS