Receptai
-
Tinklaraštininkės tikslas – išmokyti žmones džiaugtis maistu 17
Kaunietė Eiminta Gelažnikaitė – diplomuota maisto produktų technologė, mitybos specialistė. Jos aistra – konditerija. Vis dėlto buv...
Cukinija – tobula daržovė: patarimai, kokiu kulinariniu amplua ją išmėginti (receptai)
Kilusi iš tolimosios Meksikos, cukinija netruko sužavėti europiečius ir jau daugelį metų puikiai dera Lietuvoje. Net ir neturintys daržo ...
A. Širinskienė receptų neužsirašinėja: viską deda iš širdies ir iš akies 7
Ruduo – derliaus nuėmimo metas. Nors jau prieš kurį laiką paliko valstiečių partiją, nuosavoje sodyboje gyvenanti Seimo narė Agn...
Obuoliai naudingi sveikai mitybai
Visiems žinoma, kad obuolius valgyti naudinga. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad obuolius verta įtraukti į sveikesnės mityb...
Kaip žiemai gėrybes ruošdavosi mūsų protėviai
Įpratome uogas šaldyti, o agurkus raugti, tačiau, pasak gastronominio paveldo tyrinėtojo prof. Rimvydo Laužiko, nemažą dalį senųjų mai...
Tinklaraštininkas savo filmukais ir linksmina, ir moko gaminti 2
Klaipėdoje gyvenantis Andrius Šimulynas – maisto tinklaraštininkas, stebinantis savo instagramo sekėjus originaliais filmukais a...
Lapiniai kopūstai: kodėl tai – supermaistas? 2
Lapiniai kopūstai – viena maistingiausių kopūstų rūšių. Šiuose kopūstuose gausu vitaminų A, C ir K, o kopūstuose esančio...
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – rudens ženklas (receptai) 1
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – ženklas, kad jau žengiame į rudenį. Lietuviai turi aiškius tiek obuolių, tiek kr...
Visai šeimai – pietūs už tris eurus: įvardijo, kodėl neverta užkibti ant akcijų 3
Pietūs už 3 eurus visai šeimai – atrodo neįmanoma. Tačiau vilnietė Brigita įrodys, kad šiais laikais nėra nieko tokio, ko n...
Dietistė V. Kurpienė: pomidorai – skanu ir naudinga 5
Dažnai domimasi, kokie pomidorai vertingiausi: raudoni, oranžiniai, geltoni ar juodi? Tiesa ta, kad skirtingų spalvų pomidorai turi skirtingų ypa...
Žiemos atsargoms – raugintos daržovės (receptai)
Vis dar mėgaujamės šviežiomis sodo, daržo ir šiltnamio gėrybėmis, tačiau artėjant rudeniui skubame pasiruošti daržovių ...
Apkepai su voveraitėmis – sotiems pietums (receptai)
Apkepai su grybais, daržovėmis ir mėsa – ne tik gardus, bet ir įspūdingai atrodantis patiekalas. Tai ir puiki galimybė pasidžiaugti pirmu...
J. Lazauskienė: kai tapau žaliavalge, gerokai sumažėjo maisto porcijos (receptai) 10
Net ir atsisakius mėsos ar visų gyvūninės kilmė produktų, maitintis galima skaniai ir sveikai – įsitikinusi Jolanta Lazauskienė. Ji pati...
Kugelio mėgėjams – bulvių ir cukinijų duetas (receptas) 4
Užkietėję kugelio mėgėjai neleis sumeluoti, kad, nepaisant puikaus patiekalo skonio, jis yra gana kaloringas ir sunkiai virškinamas. Taip ...
Ketinate šaldyti uogas? Atminkite kelias taisykles 2
Vasarą besimėgaujant šviežiomis uogomis, verta jų atsargomis pasirūpinti ir žiemai. Puikus būdas – jas užšaldyti, mat taip...
Vasaros mityba: sveiki ir skanūs pasirinkimai 1
Sveika mityba svarbi visais metų laikais, tačiau vasarą, per karščius sumažėjus apetitui, labai svarbu tinkamai sureguliuoti ne tik savo,...
Maisto tinklaraštis jaunai mamai – smagus hobis (receptai)
Greta Bešlovienė karantino metu, kai teko daugiau laiko praleisti namuose, ėmė dažniau gaminti ir savo patiekalų nuotraukomis dalytis soci...
Vasaros klasika – lengvos salotos (receptai)
Ko jau ko, bet sočiai prisikimšti plieskiant vidurvasario saulei tikrai nesinori. Karštomis vasaros dienomis dairomės į mažai kalori...
Dirbtinis intelektas įnešė naujų vėjų į šefo A. Ivanausko virtuvę 6
Dirbtinis intelektas jau nėra mokslinė fantastika – aplink mus gausu išmaniųjų sprendimų, palengvinančių buitį ir kasdienius darb...
Žuvis pagal kulinarą Robertą: paruošite nesunkiai, o skonis įsimins ilgam 8
Šį sekmadienį žinomas kulinaras Robertas Ščesnavičius ir vėl nustebins žiūrovus – pasiruoškite patiems gardžiausie...
Vasara – puikus metas išbandyti naują receptą
Vasarą iškylos gamtoje ar poilsis sodyboje – dažnas laisvalaikio leidimo būdas. Natūralu, kad taip pramogaudami neapsieiname be maist...
Ką valgyti birželį: naudingiausios – šviežios gėrybės
Birželis kvepia braškėmis. Tačiau tai ne vienintelės šviežio derliaus dovanos, kuriomis verta pasimėgauti iki soties šį m...
Maisto gaminimas – veikla, maloni širdžiai, sielai, akims ir gomuriui 2
Dviejų dukterų mama Jurgita Bikauskaitė jau vaikystėje mėgo kepti sausainius, pyragus. Gerokai vėliau, dirbdama prestižiniame restorane padav...
Vasaros topas – kepsniai ant žarijų 1
Kiauliena, kaip ir vištiena, – mėgstamiausios lietuvių mėsos rūšys, o, atėjus kepsnių sezonui, gardžius kiaulienos nugarin...
Kepsninių sezono nemari klasika – lietuvių dievinami šašlykai 1
Darbo savaitei dar neįpusėjus, jau pradedame kurti savaitgalio planus poilsiui su šeima ar draugais – laukiame, kada galėsime stoti pr...
Kepsnių sezonas: 5 žingsniai iki tobulo marinato 2
Druska ir pipirai – šiuos du pagrindinius prieskonius galima rasti kone kiekvienuose namuose, o ir jie beveik visada atsiduria kepamai m...
„Moving Mountains“ produktai: skani alternatyva mėsai 15
Visame pasaulyje stebima tendencija, kad vis daugiau žmonių domisi sveika ir tvaria mityba, rūpinasi aplinkosauga, ieško alternatyvų mėsai...
E. Monkevič: virtuvėje man reikia patirti atradimo džiaugsmą 6
Yra žmonių, kurie gebėjimą gaminti paveldėjo. Viena tokių – maisto tinklaraštininkė, kelių knygų apie maisto gamybą ir gausyb...
Kepsninių sezonas: naujų vėjų – daug, grilio karalius – vienas 1
Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinar...
Daugiavaikė mama šeimos gyvenimą papildo spalvomis 3
Živilė Stumbrienė – trijų vaikų mama, kuriai patinka būti fėja virtuvėje ir burti maisto produktais, ieškoti naujų skonių. Ne m...