Conexus | Diena.lt

CONEXUS

  • 1

Europos Komisija atrinko ir skyrė finansavimą septyniolikai iš penkiasdešimt keturių paraiškas teikusių aukštųjų mokyklų konsorciumų. Tarp jų – ir Klaipėdos universitetas (KU), kuris kartu su dar penkiomis Europos aukštosiomis mokyklomis partnerėmis, kurs pažangų ir ambicingą „Europos universitetą“.

„Mes patekome į vieną iš septyniolikos konsorciumų. Iš viso juose dalyvauja šimtas keturiolika Europos universitetų ir mes esame vieni iš jų. Klaipėdos universitetas ir dar penkios aukštosios mokyklos partnerės - Atėnų, Valencijos, Zadaro, Bukarešto ir La Rošelio miestų universitetai – dalyvaus ir dirbs kartu.“, - sakė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Pagrindinis konsorciumo tikslas - diegti visiškai naują Europos universiteto idėją. Tai reiškia naujas tarpdalykines ir tarptautines studijų programas, naujus mobilumo modelius, mokslinių tyrimų stiprinimą, bendros skaitmeninės bibliotekos ir išmanaus universitetinio miestelio idėjos kūrimą.

Klaipėdos universitetą ir penkias aukštąsias mokyklas partneres jungia Europos geografinis regionas, todėl bus siekiama, kad šis „Europos universitetas“ ruoštų specialistus, gebančius profesionaliais ir novatoriškais metodais mokytis ir tirti išmanių urbanizuotų pakrančių tvarumą, mėlynąjį augimą ir novatorišką tarptautinę akademinę veiklą globalioms problemoms spręsti.

„Mes esame viename iš dviejų tematinių Europos universitetų, skirtų būtent pakrančių miestams. Mūsų partneriai – taip pat pakrančių miestų universitetai, kurie nors ir yra pakankamai nedideli, tačiau labai lankstūs. Manome, kad tai yra nepaprastai didelė galimybė mums, nes galėsime nukreipti jėgas ir panaudoti gautas žinias sprendžiant būtent mūsų regionui rūpimus dalykus.“, - teigė KU Mokslo ir inovacijų prorektorius dr. Darius Daunys.

Tikimasi, kad Europos universitetai prisidės ir prie regionų, kuriuose jie įsteigti, ekonominės plėtros. Bus siekiama užtikrinti glaudų aukštųjų mokyklų bendradarbiavimą su verslo įmonėmis bei bendrovėmis, taip pat savivaldos institucijomis, kad bendromis jėgomis būtų sprendžiamos regionuose kylančios problemos.

„Dirbdami kartu su mūsų partneriais ir ruošdami profesionalius specialistus, mes galėsime ieškoti inovatyvių sprendimų globalioms problemoms spręsti. Kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe esame sukūrę ekonominės plėtros strategiją, kurioje užsibrėžti ambicingi tikslai. Bus siekiama, kad jie būtų įgyvendinti iki 2030-ųjų, todėl tam tikrai reikės ir mūsų paruoštų specialistų bei mokslininkų indėlis.“. – ateities viziją dėstė universiteto rektorius.

Tikimasi, kad pirmieji septyniolika Europos universitetų taps sektinu pavyzdžiu kitoms aukštosioms mokykloms bei didins žemyno universitetų konkurencingumą ir aukštojo mokslo kokybę tarptautiniame lygmenyje.

GALERIJA

  • Conexus
  • Conexus
Klaipėdos Universiteto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipedietis is kaiminystes

Ar neatrodo, kad KU planuoja i kosmosa isskristi? Gal pirmiausia pradekite nuo elementariu ir paprastu, KU mentalitetui, tinkamu uzduociu - ijunkite nors kas 3 ar 4-a zibinta (apsvietima), o ne kas 5 ar 6-a, kad nors kiek sviesiau butu tamsiu paros metu. Saligatvis nuo aikstes iki bendrabucio isvis neapsviestas, nors zibintai sustatyti kas 15 m. Kruva zibintu, bet jie neijungiami.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS