Gyvūno ir žmogaus sąveika - magistro studijos | Diena.lt

GYVŪNO IR ŽMOGAUS SĄVEIKA - MAGISTRO STUDIJOS

  • 0

Magistro studijų programa

Studijų krypčių grupė – Žemės ūkio mokslai

Studijų kryptis – Gyvulininkystė

Fakultetas – Gyvūnų mokslų

Studijų trukmė – 1,5 m. (nuolatinė), 2 m. (ištęstinė forma), baigus suteikiamas žemės ūkio mokslų magistro kvalifikacinis laipsnis.

Studijų programa rengia kvalifikuotus žmogaus ir gyvūnų sąveikos specialistus, kurie naujausias žinias ir mokslinių tyrimų rezultatus pritaikytų kūrybiškam darbui su terapijoje asistuojančiais ir rekreacijai auginamais gyvūnais, parinktų pažangius jų veisimo metodus, užtikrintų atsakingą gyvūno priežiūrą ir mitybą, ugdytų žmonių ir gyvūnų bendravimo gebėjimus.

Kodėl verta studijuoti?

Jei traukia darbas su seniausiais žmonių bičiuliais ir pagalbininkais – šunimis ir žirgais, rinkitės Žmogaus ir gyvūnų sąveikos magistro studijas: išmoksite terapijoje asistuojančių gyvūnų veisimo, selekcijos, mitybos ir atsakingos priežiūros, išmanysite šių gyvūnų naudojimo metodikas ir technologijas, individualaus ir grupinio darbo su klientais principus bei ypatumus.

Kaniterapijos ir hipoterapijos specialistai, pagal atitinkamas metodikas paruošę gyvūnus, gali glaudžiai bendradarbiauti su pacientus gydančiais medicinos gydytojais, psichologais ar specialiaisiais pedagogais.

Lietuvoje terapijoje asistuojančių gyvūnų specialistų poreikis didės, nes vien autizmo sutrikimas kasmet nustatomas apie 300 vaikų, dėmesio trūkumo, hiperaktyvumo sutrikimai kamuoja nuo keliolikos iki keliasdešimt tūkstančių Lietuvos vaikų, cerebrinis paralyžius diagnozuotas daugiau nei 1000 vaikų. Šių pacientų sveikatingumui gerinti gali būti naudojami tinkamai paruošti gyvūnai, asistuojantys žmonių terapijai.

Ko mokysitės?

Dėstomos tokios disciplinos, kaip gyvūnų genetinių išteklių valdymas ir jų genominė selekcija, smulkiojo verslo vadyba, reabilitacijai ir rekreacijai naudojamų gyvūnų auginimas, specialioji mityba, integralioji pagalba, žmogaus ir gyvūno bendravimo psichologiniai aspektai, ir kt. Mokysitės ne tik paskaitų metu: vyks diskusijos, seminarai, analizuosite konkrečius atvejus, vyks darbas grupėse, praktiniai ir laboratoriniai darbai bei kt.

Profesinės veiklos praktiką atliksite reabilitacijos ir abilitacijos centruose, Kaniterapinės pagalbos centre ir kitose organizacijose, bendradarbiaujančiose su reabilitacijai ir rekreacijai naudojamų gyvūnų specialistais. Pagal ERASMUS+ ir kitas studijų programas galėsite išvykti studijoms ar praktikai į užsienio universitetus.

Kuo dirbsite baigę studijas?

Baigę Žmogaus ir gyvūnų sąveikos magistrantūros studijų programą, tapsite specialistais, kurie gebės veiksmingai naudoti žmonių terapijai ir rekreacijai asistuojančius gyvūnus. Kadangi mokėsite bendradarbiauti, keistis informacija tarpdisciplininėje komandoje su kitų sričių specialistais, galėsite dirbti terapijoje asistuojančio gyvūnų auginimo bei panaudojimo srityje, hipoterapijos ir kaniterapijos centruose, gyvūnų panaudojimo rekreacijoje srityje, žirgynuose, kinologų draugijose.

Taip pat gyvūninių išteklių specialistai dirba zooparduotuvių tinklų vadybininkais, Valstybinėje sienos apsaugos tarnyboje, muitinėje, Kalėjimų departamente prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos, Lietuvos policijoje, gyvūnų prieglaudose ir globos namuose, taip pat universitetuose ir mokslo įstaigose; kombinuotųjų pašarų gamybos srityje.

Tolesnių studijų galimybės Pasirinkus mokslininko kelią, galima tęsti studijas doktorantūroje.

Daugiau informacijos apie priėmimą: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/

Daugiau informacijos apie specialybę: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/magistro-studijos/gyvuno-ir-zmogaus-saveika/

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS