Klaipėdos universitetą renkasi vis daugiau studentų iš užsienio | Diena.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETĄ RENKASI VIS DAUGIAU STUDENTŲ IŠ UŽSIENIO

  • 0

Klaipėdos universitetas, siekdamas didinti tarptautiškumą, kitąmet užsienio studentams siūlys galimybę studijuoti uostamiestyje bei rinktis iš didesnio studijų programų skaičiaus, kuriose paskaitos bus vykdomos anglų arba rusų kalbomis.

„Apie dešimtadalis visų Klaipėdos universiteto studentų yra užsieniečiai. Pastebime, kad susidomėjimas galimybe studijuoti uostamiestyje kasmet didėja, todėl reaguodami į tai didiname ir studijų programų užsienio kalbomis skaičių. Kitąmet apie ketvirtadalis visų mūsų siūlomų studijų programų bus skirtos ir užsieniečiams, tai reiškia, kad jie galės studijuoti anglų arba rusų kalba.“, - pasakojo KU studijų prorektorė dr. Sonata Mačiulskytė.

Pastebima, kad galimybe mokytis Klaipėdos universitete vis labiau domisi studentai iš Ukrainos. Šiuo metu uostamiestyje jau studijuoja dešimt ukrainiečių, kurie aukštąjį mokslą Klaipėdoje pasirinko neatsitiktinai.

„Ukrainiečių ir lietuvių santykiai – labai geri. Tai draugiška šalis, todėl ieškant galimybės studijuoti rinkausi būtent šią šalį. Kodėl pasirinkau Klaipėdos universitetą? Aukštojo mokslo lygis čia yra labai aukštas, taip pat žinau, kad universitetas yra EU-CONEXUS konsorciumo dalis, tad baigus studijas gausiu diplomą, kuris galios visoje Europoje.“, - savo pasirinkimą studijuoti Klaipėdoje motyvavo vos 16 metų studentė iš Ukrainos Jekaterina Haluško.

Anot KU atstovų, studijas Klaipėdoje dažniausiai renkasi motyvuoti ir žinių trokštantys studentai. Pavyzdžiui, pirmojo kurso studentė Jekaterina Haluško šiemet buvo įvertinta už akademinius pasiekimus – jai skirta Klaipėdos miesto savivaldybės stipendija.

„Iš tiesų, galime pasidžiaugti, kad atvykstantys studentai yra gabūs ir atvyksta čia ne tik gauti aukštojo mokslo diplomo, bet ir kaupti žinių. Klaipėda jiems yra patrauklus miestas gyventi. Pastebime, kad studentai nori tapti ir bendruomenės dalimi – studijuodami KU jie integruojasi ir į kitas veiklas, stengiamės, kad jie čia jaustųsi tarsi namuose.“, - sakė KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresnysis mokslo darbuotojas dr. Vytautas Jokubauskas.

Klaipėdos universitetas užsienio studentams siūlo ir išskirtines studijų programas rusų kalba. Viena tokių – Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute siūloma Europos istorijos studijų programa.

„Mano senelis dėstė istoriją Ukrainoje, todėl nusprendžiau sekti jo pėdomis. Renkantis aukštąją mokyklą klausiau ir jo nuomonės. Jis sakė, jog Klaipėdos universitetas yra puikus pasirinkimas – apie šią aukštąją mokyklą mūsų šalyje atsiliepimai yra labai geri. Ir akivaizdu, kad

senelis nemelavo – esu labai patenkintas studijų kokybe.“, - apie studijas kalbėjo Europos istorijos bakalauro siekiantis KU studentas iš Ukrainos Andrii Sendetskyi.

KU, siekdamas didinti studijų tarptautiškumą, kitąmet užsienio studentams siūlys galimybę rinktis iš 14 bakalauro bei 7 magistrantūros studijų programų, vykdomų trimis skirtingomis užsienio kalbomis.

GALERIJA

  • Klaipėdos universitetą renkasi vis daugiau studentų iš užsienio
KU Nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS