Lietuvoje vyksta Europos Komisijos auditas dėl valstybinės šalutinių gyvūninių produktų kontrolės | Diena.lt

LIETUVOJE VYKSTA EUROPOS KOMISIJOS AUDITAS DĖL VALSTYBINĖS ŠALUTINIŲ GYVŪNINIŲ PRODUKTŲ KONTROLĖS

  • 0

Gegužės 22 – birželio 1 dienomis Lietuvoje vyksta Europos Komisijos Sveikatos ir maisto saugos generalinio direktorato (DG SANTE) šalutinių gyvūninių produktų kontrolės auditas. Šio audito tikslas – įvertinti, kaip Lietuvoje vykdoma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atliekama valstybinė šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo kontrolė. Audito metu  patikrinimai bus vykdomi ir VMVT teritoriniuose padaliniuose, ir ūkio subjektuose: skerdykloje, maisto įmonėje, kur susidaro šalutiniai gyvūniniai produktai, šalutinių gyvūninių produktų perdirbimo įmonėje, biologinių dujų gamybos įmonėje, gyvūnų augintinių ėdalo įmonėje, taip pat tikrinami šalutinių gyvūninių produktų vežėjai.

DG SANTE kasmet audituoja VMVT vykdomą valstybinę maisto ir veterinarijos kontrolę pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2017/625 nustatytus atskirus oficialios kontrolės sektorius. Šiemet tai jau trečiasis DG SANTE auditas VMVT, anksčiau audituota gyvūnų ir produktų importo veterinarinė kontrolė ir valstybinė afrikinio kiaulių maro kontrolė.

Paskutinis DG SANTE auditas šiame sektoriuje vyko 2014 metais, jo metu buvo gautos 3 rekomendacijos, kurios buvo sėkmingai įgyvendintos.

Iki audito VMVT pildė išsamų priešauditinį klausimyną, pateikė daug auditorių prašytos informacijos. Audito ataskaitos projektas bus parengtas ir pateiktas VMVT pastaboms per 20 darbo dienų nuo audito pabaigos. VMVT, gavusi audito ataskaitos projektą lietuvių kalba, turės per 25 dienas pateikti pastabas bei korekcinių veiksmų planą, atsakantį į auditorių pateiktas rekomendacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS