Paversk pomėgį profesija: KU studijuok Laisvalaikio sportą | Diena.lt

PAVERSK POMĖGĮ PROFESIJA: KU STUDIJUOK LAISVALAIKIO SPORTĄ

  • 0

Unikali Klaipėdos universiteto (KU) geografinė padėtis sudaro prielaidas vystyti išskirtines mokslo bei studijų kryptis. Būsimiems studentams siūloma rinktis naują ir unikalią studijų programą – Laisvalaikio sportą.

Tai ne tik itin aktuali, bet ir originali programa: studijų dalykai orientuoti būtent į pajūrio specifinių fizinio aktyvumo veiklų plėtotę, naudojant paplūdimio ir Baltijos jūros resursus.

„Paplūdimio tinklinis, paplūdimio futbolas, įvairūs judrieji žaidimai, užsiėmimai vandenyje ir pastaruoju metu ypač populiari vandenlenčių sporto šaka. Visų šių žinių ir gebėjimų įgiję studentai, galės organizuoti įvairaus amžiaus žmonėms laisvalaikio fizinio aktyvumo veiklas specifiniame pajūrio areale“, – sako KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanė prof. dr. Leta Dromantienė.

Pažymėtina, kad I pakopos Laisvalaikio sporto studijos lietuvių kalba mūsų šalyje vykdomos tik Klaipėdos universitete.

„Sporto krypties programas Lietuvoje iki šiol siūlė tik Lietuvos sporto universitetas. Nuo šių metų studentai šios krypties studijas gali rinktis ir KU. Beje, dideli šansai, jog didžiajai daliai būsimų Laisvalaikio sporto programos studentų, nereikės mokėti už mokslą, nes šiemet Sporto krypties studijoms skirtos 75 valstybės finansuojamos vietos. O tai – išties nemažai“, – pabrėžė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Naujoji studijų programa puikiai tiks ir profesionaliems sportininkams.

„Studijų programa bus labai naudinga ir didelio meistriškumo sportininkams, kurie treniruojasi Klaipėdos mieste ar apskrityje. Jiems bus galimybė derinti treniruočių procesą ir studijas, kas baigus sportinę karjerą, padės nuosekliai įsilieti į darbo rinką“, – dėsto KU Sveikatos mokslų fakulteto Kūno kultūros katedros vedėta prof. dr. Asta Šarkauskienė.

KU Laisvalaikio sporto studijų programa orientuota į pasaulyje bei Europoje aktualių problemų, tokių kaip mažas fizinis aktyvumas, nutukimas, sprendimą. Baigę šias studijas absolventai galės dirbti sporto bei sveikatingumo klubuose/centruose, socialinėse organizacijose, valstybinėse, privačiose ir visuomeninėse sporto organizacijose, vasaros mokyklose bei stovyklose, vaikų ir suaugusiųjų asmeniniais treneriais, kurti bei plėtoti vaikų ir suaugusiųjų sporto ir laisvalaikio srities privatų verslą.

Absolventai turės galimybę tęsti mokslus II studijų pakopoje, sistemingai studijuojant ir analizuojant laisvalaikio sporto, sveikos gyvensenos dalykus. Norintys įgyti pedagogo kvalifikaciją, galės pasirinkti metus trunkančią profesinių pedagoginių studijų programą, kuri yra skirta asmenims, turintiems aukštąjį universitetinį išsilavinimą, atitinkantį bendrojo lavinimo mokyklose mokomus dalykus, suteikiančią teisę dirbti mokyklose dalyko mokytojais.

Šios studijų programos studentai mokysis anatomijos ir fiziologijos, judesio anatomijos ir klinikinės kineziologijos, kaip atlikti fizinės būklės tyrimus.

„Sporto specialisto esminis siekis yra žmogus sveikatos išsaugojimas bei stiprinimas. Didelis dėmesys studijų programoje bus skiriamas sveikos gyvensenos sričiai, o specialieji aktyvaus laisvalaikio veiklų gebėjimai nuosekliai ugdomi nuo studijų pradžios kiekviename semestre“, – pasakojo prof. dr. A. Šarkauskienė.

Taip pat tarp dėstomų dalykų numatyti sportiniai žaidimai, judrieji žaidimai, laisvalaikio ir sporto renginiai/šokiai, keliautojų sportas/orientavimosi sportas, žiemos sporto šakos, vandens sporto šakos, užsiėmimai vandenyje, kūno formavimo technologijos, taikomasis fizinis aktyvumas.

Planuojama, kad Laisvalaikio sporto studijų programos vykdyme iš viso dalyvaus 20 dėstytojų. Programai vykdyti sutelktas KU mokslinis potencialas iš 9 universiteto katedrų.

GALERIJA

  • Paversk pomėgį profesija: KU studijuok Laisvalaikio sportą
  • Paversk pomėgį profesija: KU studijuok Laisvalaikio sportą
Klaipėdos Universiteto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS