Antroji skiepų dozė – jau Klaipėdoje | Diena.lt

ANTROJI SKIEPŲ DOZĖ – JAU KLAIPĖDOJE

Netrukus bus skiepijami Klaipėdos krašto COVID-19 užsikrėtusius ligonius gydančių įstaigų darbuotojai. Vakar po pietų Klaipėdos universitetinę ligoninę pasiekė antroji vakcinų nuo koronaviruso siunta.

Vakcinos bus kruopščiai sergstimos. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje visą parą dirba apsaugos darbuotojai, o skiepai laikomi dviejų užraktų sistema apsaugotoje patalpoje.

"Ten ištisą parą yra personalas, numatyta ir kitų apsaugos priemonių", – patikino Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis.

Uostamiestį pasiekė beveik keturi tūkstančiai vakcinų, kurios skirtos pirmajam skiepijimui.

Šįkart bus skiepijami visi regiono kovidinėmis vadinamų įstaigų darbuotojai.

Patikslindamas V.Janušonis paaiškino, kad skiepai skirti Klaipėdos ir Tauragės apskričių ligoninėms, regiono greitosios medicinos pagalbos stočių personalui.

Bus skiepijami ir Palangos reabilitacijos ligoninės darbuotojai, mat šioje įstaigoje gydomi lengva koronaviruso forma sergantys pacientai.

Antradienį atvežtų vakcinų turėtų užtekti minėtų gydymo įstaigų darbuotojams.

Jeigu vakcinų liktų, skiepai būtų perduoti savivaldybei. Tikėtina, kad kita vakcinų dalis tektų karščiavimo klinikos ar mobiliuosiuose punktuose dirbantiems darbuotojams.

Dalį skiepų gali gauti slaugos ligoninių ir palaikomojo gydymo bei slaugos skyrių pacientai. Kaip bus paskirstytos likusios po medicinos personalo skiepijimo vakcinos, paaiškės gavus tikslias instrukcijas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, pastarosiomis dienomis COVID-19 skaičiai Klaipėdoje stabilizuojasi.

Šiuo metu uostamiestyje 100 tūkst. gyventojų tenka 1 215 užsikrėtusiųjų, sergamumo statistika gerėja mažais žingsneliais.

Pirmadienį 20,1 proc. nuo visų ištirtų mėginių buvo teigiami. Lietuvoje šis rodiklis yra kiek didesnis – 22,4 proc.

Tikėtina, kad kitos savaitės viduryje sužinosime, ar kalėdiniai ir naujamečiai draudimai bei transporto judėjimo ribojimai davė apčiuopiamų teigiamų rezultatų.

GALERIJA

  • Antroji skiepų dozė – jau Klaipėdoje
  • Antroji skiepų dozė – jau Klaipėdoje
  • Antroji skiepų dozė – jau Klaipėdoje
  • Antroji skiepų dozė – jau Klaipėdoje
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pensininkė

kas paaiškins kaip veikia skiepas prieš skiepą atlikus covido testą buvo neigiamas tą pačią dieną buvo paskiepyti o po savaitės susirgo covidu na mokslininkai atsakykite

Buduliams

Palaida bala pas jus durnyne

Anonimas

Narkaskom reikia daug doziu. Ir kad butu pigiau ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS