Metas keisti Klaipėdos įstaigų statusą | Diena.lt

METAS KEISTI KLAIPĖDOS ĮSTAIGŲ STATUSĄ

Dauguma Klaipėdos sporto mokyklų ir centrų yra biudžetinės įstaigos. O tai kelia problemų, kai tenka rinkti naują įstaigos vadovą, nes daugeliui pretendentų yra sunkiai įveikiami pedagogams skirti kompetencijų testai, kurie esą užimantiesiems šias pareigas visai nereikalingi.

Klaipėdos tarybos narys Edmundas Kvederis dar balandį, kai veiklos ataskaitas politikams teikė miesto sporto įstaigų vadovai, atkreipė dėmesį, kad Lengvosios atletikos mokykla ir sporto centras "Gintaras" ilgą laiką neturi vadovų.

"Paaiškėjo, jog problema yra ta, kad tai – biudžetinės įstaigos ir jų direktoriai privalo išsilaikyti kompetencijų įskaitas, kurios daugeliui kandidatų neįkandamos, ir vėl įstaigos lieka be vadovų. Ir tai jau kelia problemų, nes be vadovų nei strateginiai planai tinkamai įgyvendinami, nėra iš esmės su kuo bendrauti įstaigų partneriams. Todėl Kultūros, švietimo ir sporto komitetas įpareigojo savivaldybės administraciją ieškoti išeičių", – kalbėjo E.Kvederis.

Direktoriai privalo išsilaikyti kompetencijų įskaitas, kurios daugeliui kandidatų neįkandamos, ir vėl įstaigos lieka be vadovų.

Viena jų – keisti įstaigų statusą iš biudžetinių įstaigų į viešąsias.

E.Kvederį piktino tai, kad nuo pavasario iki dabar klausimas taip ir liko neišspręstas.

"Todėl jį keliame iš naujo. Tai yra blogas administravimo pavyzdys, jei tiek laiko nepavyksta rasti įstaigos vadovo. Jei netinkama direktoriaus parinkimo forma, yra visi svertai tą formą pakeisti", – teigė politikas.

Edmundas Kvederis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vadovė Rasa Rumšienė patikino, kad kai buvo duotas pavedimas balandį, direktorių neturėjo Lengvosios atletikos mokykla ir sporto centras "Gintaras".

Rugpjūtį Lengvosios atletikos mokyklos vadovas jau išrinktas, čia direktoriaus nebuvo penkerius metus.

Be vadovo iki dabar veikia ir sporto centras "Gintaras". Gruodį direktoriaus kadencija baigsis sporto centre "Viesulas".

"Sporto centrui "Gintaras" buvo skelbti trys konkursai, pastarajame niekas net nedalyvavo. Pretendentai dažniausiai neišlaiko pedagogams skirtų kompetencijų testo. Tačiau, remiantis kitų miestų pavyzdžiu, matome, kad būtent dėl to biudžetinės įstaigos yra perorganizuojamos į viešąsias įstaigas, atsisakoma švietimo priklausomybių, ir vadovus išrinkti lengviau", – paaiškino R.Rumšienė.

Todėl ieškant išeities veikiausiai ir Klaipėdoje bus siūloma keisti pačių sporto įstaigų statusą – iš biudžetinių į viešąsias.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

>mh

jo, per praeitus rinkimus liberastai vos isilaikė ir tai tik sukure komitetus. Kuo toliau tuo labjau žmonės graibosi toje brudų politikoje - jau neįmanoma žiūrėt kaip jie net išvogtą vagia

mh

Reikėtu ieškoti ištaku kodėl anksčiau Klaipedos sportui sportininku ugdimui buvo priskirta ugdimo mokyklų statusai??? Juk tuo metu liberalai vykdė didele sporto reorganizacija. Gal viena iš pirmųjų tai kad tuo metu buvo žmogeliuku kurie turėjo ta kvalifikacijos atestacija ir jiems buvo reikalingi postai. Tad gal juos ar jas sudėliojo i tuos postus. O gal tuo metu dar ir reikėjo pakeisti esamus vadovus nes jie gal nebuvo lojalus Klaipedos liberalams. O liberalams labai reikia kad visa savivaldybe butu aplipusi savais. Nors šiandien kaip sakoma Klaipėdoje visur liberalai, ir toje partijoje, ir viešus, ir partizanai, ir agentai kitose partijose, kai reikia spręsti kažką su savo interesu, sudaroma naktine frakcija ir įjungiama pavarą veiksmui kad kitos partijos neturėtu galimybių pasireikšti. Tokia ta mūsų provincine Klaipėda. O šiaip ugdimų mokyklų statusu įvedimu intensyviai besirūpinusi šiandien „labai“ sėkmingai vadovauja Klaipedos savivaldybėje ir stumia kitas „rimtas“ savo idėjas.

teisingai

reikia pertvarkų, o ne laukimo kaip dabar daro administracija ir degraduoja sportas Klaipėdoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS