Pritariu dėl pavardžių | Diena.lt

PRITARIU DĖL PAVARDŽIŲ

Viename dienraščio numeryje kažkas iš skaitytojų išreiškė nuomonę, kad nepatinka sutrumpintos lietuviškos pavardės. Aš irgi norėjau išreikšti savo nuomonę šiuo klausimu. Man tos pavardės taip pat labai nepatinka – kurgi žiūri Valstybinė lietuvių kalbos komisija? Į ką tai panašu? Man šitie sutrumpinimai atrodo nepagarbūs senajai lietuvių kalbai.

Skaitytoja

Šlavė brangiausius produktus

Likus kelioms dienoms iki šventės skubėjau maisto produktų vakarienei. Kadangi nuolat einu apsipirkti ten pat, jau esu pripratęs matyti tuos pačius produktus, išstatytus lentynose. Tačiau šį sykį vaizdelis buvo kitoks. Panašu, kad žmonės iš tiesų yra išsiilgę smagybių ir nori įdomesnių šventinių patiekalų, negu būdavo ankstesniuose kasdieniuose susibūrimuose su namiškiais. Parduotuvėje visi tik ir graibstė pačius brangiausius maisto produktus, kurių šiaip dažniausiai niekas net nepaliečia. Nors pasaulis ir apsivertęs aukštyn kojomis, panašu, kad kai kurie dalykai nesikeičia – šventės vis dar yra iškilmingo persivalgymo sezonas.

Karolis

Gal išmoks įsijungti mikrofoną

Per šiuos besitęsiančius karantinus įpratau stebėti visokius politinius posėdžius ir susirinkimus, transliuojamus internetu. Labai smagu, kad viskas dabar mums taip pasiekiama – Seimas, Vyriausybė ir mūsų Klaipėdos savivaldybė. Dabar užsidarius namie vis tiek nėra kas veikti, tai man patinka pastebėti, kaip veikia visi tie politiniai susitarimai ir kiek iš tikrųjų gilinamasi arba ne į įvairius pasiūlymus. Žiūrėsime, gal kitąmet jau ir daugiau tarybos narių išmoks, kaip laiku įsijungti mikrofoną kompiuteryje.

Tadas

Atradimai namuose

Tiesiog norėjau pasidalinti mintimi, kad ne viskas taip blogai, kaip kartais mums atrodo. Šiemet išmokau tvarkytis ir pamačiau daugiau filmų nei per visus pastaruosius penkerius metus. Ir netgi atsiverčiau kelias knygas paskaityti. Suprantama, visi skundžiamės, nes esame pavargę nuo tokios kasdienybės. Bet ką jūs veiktumėte šiomis nykiomis ir šaltomis žiemos dienomis kitu atveju? Turbūt lygiai tą patį, ką darote dabar.

Simas

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Klaipėdoje keičiami kai kur gatvių pavadinimai, o kodėl nepakeičiate ŠAULIŲ ir ŠIAULIŲ gt.pavadinimų??? Laiškai iš tarnybų stovi dažnai ant palangės, nes tokio gyventojo nėra.Aišku,kad jis turi adresatą kitą.

xxx

Nežinau kur klausti... Viename straipsnyje skaičiau (inicijuotas Nijolės Laužikienės), kad Klaipėdos kultūros bendruomenė yra nepatenkinta Naujai išrinkta Klaiupėdos kultūros taryba. Čia sužinojau, kad nijolė Laužikienė yra Klaipėdos kultūros bendruomenės pirmininkė. Kas ją išrinko? Kada? Kur? Laužikienės nemėgo visa Klp.kultūros bendruomenė. Būtų įdomu kur nors sužinoti...

Anonimas

Pati geriausia išeitis ( tik mano nuomone) Pvz.: yra Daina Bosas, kodel negali būti Ilona Petrauskas. ar Lineta Pocius ir t.t. imam vyro pavardę ir tiek problemų. Kam ją ilginti ? Mano mergautinė pavardė 15 raidžių, įsivaizduojat mano brolio žmonos pavardę ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS