Pareigūnams įkliuvo šalčininkietis: kontrabandą gabeno Šalčios upe | Diena.lt

PAREIGŪNAMS ĮKLIUVO ŠALČININKIETIS: KONTRABANDĄ GABENO ŠALČIOS UPE

  • 0

Tribonių užkardos pareigūnai sulaikė Šalčininkų rajono gyventoją, gabenusį 2 tūkst. pakelių cigarečių. Kontrabandą jis ištraukė iš Šalčios upės, kuria eina siena su Baltarusija.

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Pašalčies kaimo ribose pastebėjo įtartiną vyrą. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija, kuri čia eina Šalčios upės viduriu.

Nesuprasdamas, kad jį mato pasieniečiai, asmuo dairydamasis priėjo prie upės ir kartimi ištraukė du ryšulius. Jie buvo suvynioti į polietileną. Kai su kroviniu kontrabandininkas pajudėjo į Lietuvos gilumą, Tribonių pasieniečiai jį sulaikė. Tai – 36-erių vietinis gyventojas. 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos banderolėmis, neabejojama, į upę buvo nuleisti Baltarusijos krante.

Tribonių užkardos pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Šalčininkų rajono gyventojui teismas už šį nusižengimą skirs baudą nuo 5,2 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Po apklausos pasieniečiai vyrui įteikė šaukimą atvykti į Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmus, kur bus nagrinėjama jo byla. Vėliau Šalčininkų rajono gyventojas paleistas.

Cigaretės saugomos Tribonių pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS