Singapūre konfiskuota didžiausia miesto istorijoje nelegalaus dramblio kaulo siunta | Diena.lt

SINGAPŪRE KONFISKUOTA DIDŽIAUSIA MIESTO ISTORIJOJE NELEGALAUS DRAMBLIO KAULO SIUNTA

  • 0

Singapūre perimta didžiausia per šio miesto valstybės istoriją kontrabandinio dramblio kaulo partija – maždaug 300 gyvūnų ilčių, sveriančių beveik 9 tonas, antradienį pranešė pareigūnai.

Nelegalių prekių krovinyje, aptiktame sekmadienį iš Kongo Demokratinės Respublikos išsiųstame konteineryje taip pat buvo daug saugomų skujuočių žvynų – tai jau trečias tokių siuntų konfiskavimas per pastaruosius tris mėnesius.

Pasak pareigūnų, tiek dramblio kaulas, tiek skujuočių žvynai buvo rasti konteineryje, kuris, remiantis lydraščiu, turėjo būti prikrautas medienos, siunčiamos į Vietnamą per Singapūrą – pasaulio prekybai svarbų laivybos kelią.

Per patikrą pareigūnai rado 8,8 tonos dramblio kaulo, nurodoma bendrame Nacionalinių parkų valdybos, muitinės bei Imigracijos ir kontrolės postų tarnybos pareiškime.

Apie 12,9 mln. dolerių (11,5 mln. eurų) vertės dramblio kaulo siunta yra „didžiausia kada nors konfiskuota Singapūre“, priduriama pareiškime. Paskaičiuota, kad iltys buvo surinktos užmušus 300 Afrikos dramblių.

Konteineryje taip pat buvo aptikta 11,9 tonos skujuočių žvynų, kurių vertė siekia apie 35,7 mln. dolerių (31,9 mln. eurų) ir kurie buvo surinkti nuo 2 tūkst. šių žinduolių skerdenų.

Tai jau trečias kartas nuo balandžio, kai Singapūre konfiskuojami kontrabandiniai skujuočių žvynai. Iš viso per pastaruosius tris mėnesius jų buvo konfiskuota 37,5 tonos, o šių daiktų kaina juodojoje rinkoje siekia 112,5 mln. dolerių (100 mln. eurų).

Miesto  valdžia informavo, kad konfiskuotos nelegalios prekės bus sunaikintos. Sparčiai nykstantys skujuočiai yra dažniausiai kontrabanda gabenami žinduoliai pasaulyje dėl jų delikatesu laikomos mėsos ir žvynų, kurie, kaip žmonės mano, turi gydomųjų savybių.

Dramblio kaulas yra vertinamas, nes iš jo galima pagaminti tokių daiktų kaip šukos, pakabučiai ir kiti egzotiniai papuošalai.

Prekyba dramblio kaulu visame pasaulyje draudžiama, išskyrus retas išimtis, nuo 1989 metų, Afrikos milžinų populiacijai sumažėjus nuo kelių milijonų XX amžiaus viduryje iki maždaug 600 tūkst. 9-ojo dešimtmečio pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS