Quantcast

P. Gražulis apie dukros Monikos krikštynas: pagrindinis tikslas – išauklėti vaiką krikščioniškai

  • Teksto dydis:

Politikas Petras Gražulis ir buvusi jo mylimoji Birutė Navickaitė liepos pabaigoje Palangoje pakrikštijo jų dukrą Moniką.

Šią žinią B. Navickaitė paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“. Moteris pasidalijo nuotraukomis iš krikštynų ceremonijos. Fotografijose užfiksuotas P. Gražulis, B. Navickaitė ir jų dukra.

Greta nuotraukų moteris pasidalijo ir prasmingais žodžiais. „Jūsų vaikai nėra jūsų. Jie – savęs išsiilgusio Gyvenimo sūnūs ir dukros. Jie atėjo per jus, bet ne iš jūsų, ir nors jie su jumis, jie jums nepriklauso. Jūs galite atiduoti jiems savo meilę, bet ne mintis, nes jie turi savąsias. Jūs galite priglausti jų kūnus, bet ne sielas, nes jų sielos gyvena rytojaus namuose, kurių jūs net svajonėse negalit aplankyti. Jei galite, stenkitės būti į juos panašūs, bet nesistenkite juos padaryti panašiais į save. Nes gyvenimas neina atgal ir negaišta vakarykštėj dienoj. Jūs – lankai, iš kurių lyg gyvos strėlės paleisti jūsų vaikai. (Ištraukos iš knygos „Pranašas„)“, – socialiniame tinkle rašė moteris.

Šventėje – patys artimiausi

Pakrikštytas žmogus tampa Bažnyčios nariu. Tai yra pats svarbiausias dalykas.

Portalo žurnalistams P. Gražulis pasakojo, kad šventėje dalyvavo tik patys artimiausi žmonės. „Krikštynos įvyko Palangos bažnyčioje, kunigas pakrikštijo. Dalyvavo iš jos (B. Navickaitės, – aut. past.) pusės krikštatėviai. Didelių iškilmių nebuvo, paskui visi papietavome“, – pasakojo politikas.

„Birutė nupirko suknytę, aš nupirkau drabužių mergaitei. Nupirkau žaislų, ji išsirinko“, – vardijo P. Gražulis.

Pasak politiko, krikštynas surengti Palangoje nuspręsta dėl paprastos priežasties – čia gyvena jo dukra ir vaiko mama. „Kadangi Monikutė ir Birutė čia gyvena. Tai patogiausia“, – pridūrė pašnekovas.

Turi svarbų tikslą

Monikos krikštynų ceremonija surengta darbo dieną. „Tai buvo šiokiadienis, kadangi savaitgaliais labai įtemptos dienos – Birutė prekiauja žuvimi, tai pasirinko šiokiadienį“, – teigė politikas.

„Pakrikštytas žmogus tampa Bažnyčios nariu. Tai yra pats svarbiausias dalykas. O pagrindinis tikslas krikšto metu – krikštatėviai, tėvai įsipareigoja išauklėti krikščioniškai vaiką. Tai nėra lengva, ypač šiuo metu“, – teigė P. Gražulis.

Paklaustas, ar dažnai bendrauja su dukra Monika, P. Gražulis pasakojo, kad su ją susitinka Palangoje. „Paprašau, kad man duotų ją pasiimti nors kelioms dienoms, neduoda. Kai būnu Palangoje, tada aš gaunu vaiką, kelioms valandoms pasiimu. Pabendrauju. Parvežu pietų miego, vėl paskui pasiimu. Ilgesniam laikui neduoda. Aš gi nesiginčiju. Kaip ji sako, tegul ji būna visada teisi“, – pridūrė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ita

Ita portretas
Du keistuoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių