G. Landsbergis: opozicijos pergalė – rimtas signalas valdantiesiems | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: OPOZICIJOS PERGALĖ – RIMTAS SIGNALAS VALDANTIESIEMS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad prie konservatorių atstovių pergalės sekmadienį vykusiuose rinkimuose prisidėjo ir kitų opozicinių partijų palaikymas bei neatmeta galimybės vienytis prieš kitų metų Seimo rinkimus.

TS-LKD pirmininko manymu, „perlipti psichologinius barjerus“ opozicinėms partijoms leido Seime pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

„Vieninga opozicija veikia geriau, tai faktas. Tradicinės partijos, kurios susitelkia, tikrai gali nuveikti daugiau, mes kalbame stipriau, esame labiau girdimi, galime sustabdyti daugiau buldozerio, nei tai padarytumėme vieni. Antras dalykas yra parama ir pagalba vieni kitiems per rinkimus, tai ypač buvo matyti Gargžduose, Klaipėdos rajone, tai buvo labai akivaizdu Joniškyje“, – per spaudos konferenciją pirmadienį kalbėjo G. Landsbergis.

„Dėl to aš optimistiškai žiūriu į ateitį, galvodamas, kad bendradarbiavimo formos gali atsirasti įvairios, platesnės“, – sakė jis.

Apie galimybę kurti partijų sąrašų koaliciją su konservatoriais bei nuo Liberalų sąjūdžio atskilusia Laisvės partija savaitgalį svarstė Liberalų sąjūdžio pirmininko kadenciją baigiantis Eugenijus Gentvilas.

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose į tris laisvas vietas Seime laimėjo dvi TS–LKD atstovės: Vilniaus Žirmūnų apygardoje – sostinės savivaldybės tarybos narė Paulė Kuzmickienė, Gargžduose pergalę pasiekė Rasa Petrauskienė. Į Seimą atėjus šioms politikėms, TS-LKD frakcija Seime padidės iki 36 narių.

Populistinė retorika, nesirinkimas metodų kampanijai, oponentų žeminimas nepasiteisina. Antras dalykas, kad valdančiųjų dabartinis palaikymas, manau, yra kur kas mažesnis.

Trečioje, Žiemgalos vienmandatėje apygardoje, į Seimą išrinktas socialdemokratas Liudas Jonaitis.

G. Landsbergis pabrėžė, kad konservatorių pergalė Gargžduose ir Vilniuje bei pernykštis laimėjimas Šakiuose taip pat parodė, jog konservatoriai gali būti stiprūs ir miestuose.

„Tai iš tikrųjų įkvepia ir leidžia su pasitikėjimu žvelgti į 2020 metus“, – sakė jis.

G. Landsbergis taip pat atkreipė dėmesį, kad visi trys laimėjusieji yra opozicijos atstovai, ir tai yra dar vienas rimtas signalas valdantiesiems.

„Populistinė retorika, nesirinkimas metodų kampanijai, oponentų žeminimas nepasiteisina. Antras dalykas, kad valdančiųjų dabartinis palaikymas, manau, yra kur kas mažesnis“, – tvirtino jis.

R. Petrauskienė: padėjo susivienijusi opozicija

Išrinktos Seimo narės skirtingai vertina pergalės priežastis. P. Kuzmickienė mano, kad rinkimų sėkmę lėmė jos tiesioginis bendravimas su rinkėjais ir mažesnis dėmesys kitoms agitacijos priemonėms.

Tuo metu R. Petrauskienė dėkojo kitų partijų atstovams, „kurie susivienijo ir nusprendė, kad vietinis atstovas yra žymiai geriau, nei žvaigždė iš televizijos ekranų“. Ji laimėjo rinkimus Gargždų apygardoje prieš Centro partijos kandidatą, televizijos laidų prodiuserį, vedėją Kristupą Krivicką.

R. Petrauskienė tiki, kad metai iki rinkimų yra „pakankamas laikotarpis vienam ar kitam dalykui išspręsti arba bent jau pradėti jį spręsti“.

Tuo metu P. Kuzmickienė pripažįsta, kad įsivažiuoti į darbus bus iššūkis, bet rinkėjams duotus pažadus taip pat tikisi įgyvendinti.

„2020-ųjų biudžetui turėsiu pasiūlymų. Akivaizdu, kad stinga dėmesio švietimui, mokyklai, mokytojams – ta bendruomenė laukia realių pokyčių (...), taip pat socialinės problemos, neįgaliųjų įtraukties stoka. Manau, laikas pradėti darbus“, – kalbėjo ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

onute

KAD ČIA NE KREGŽDUTĖ O GAIDYS RETKARČIAIS PAGIEDA LANSBERGINIAM APIE JU PERGALE PRALINKSMINA KAD SENIS KOJU NEPAKRATYTU GAIDYS SENIUI KAIP ELEKSYRAS

Baobabas

Valdančiųjų kultūros komiteto pirmininkas Karbauskis jokių signalų negirdi. Eilinį kartą pareikš, kad laimėjo rinkimus Žiemgalos apygardoje, nors Janutienė patyrė fiasko. Ir tai bus bene ketvirtas jo laimėjimas per ataskaitinį laikotarpį.

...

Ach: "Vieninga opozicija veikia geriau, tai faktas" - teroristinė partija vienija jėgas, Austėjos vadovaujama ruošias lemiamam ŠTURMUI - kažkada rusus į Lietuvą kvietė, MUS į sibirus trėmė, paskui tikėjos kad rusai ir vėl lietuvių kraują praleis... dabar kitų rankomis siekia lietuvius kaip tautą išnaikint; blogai kad 'valstiečiai' tikis kad išsaugos savo padėtį jei nesipriešins.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS