G. Nausėda padėkojo Ukrainos vadovui už suteiktą paramą – 100 km koncertinos vielos | Diena.lt

G. NAUSĖDA PADĖKOJO UKRAINOS VADOVUI UŽ SUTEIKTĄ PARAMĄ – 100 KM KONCERTINOS VIELOS

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu aptarė nelegalios migracijos per Lietuvos sieną su Baltarusija problemą, pranešė Prezidentūra.

Per pokalbį telefonu šalies vadovas pabrėžė, kad šiuo metu Lietuvos patiriamas migracinis spaudimas yra Baltarusijos režimo prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą vykdoma hibridinė ataka, kurioje migrantai yra naudojami kaip politinės manipuliacijos įrankis, aktyviai pasitelkiama propaganda ir dezinformacija. Prezidentas teigė, kad per pastarąsias savaites Lietuvos pasieniečiai apgręžė apie 1500 nelegalių migrantų, yra telkiami resursai fizinio barjero pasienyje įrengimui. Šalies vadovas padėkojo Ukrainos prezidentui už suteiktą paramą Lietuvai – 100 km koncertinos vielos fiziniam barjerui statyti.

Prezidentas atkreipė Ukrainos vadovo dėmesį į intensyvėjantį Baltarusijos režimo oponentų ir pilietinės visuomenės atstovų persekiojimą – net ir užsienio šalyse, ir poreikį konsoliduoti baltarusių diasporą. Šalių vadovai aptarė nedemokratinių valstybių skleidžiamos dezinformacijos ir propagandos keliamus iššūkius ir bendrus įrankius kovai su šia problema.

Prezidentai taip pat aptarė kitą savaitę vyksiantį Lietuvos vadovo vizitą į Ukrainą, kurio metu G. Nausėda dalyvaus Krymo platformos inauguracijoje ir Ukrainos nepriklausomybės 30-mečio minėjime.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Egidijus Krulikauskas

"3 tūkst. kilometrų ilgio" , va čia tai pinigų plovimas, nes tą vielą pereiti su skudurais, kaip "2 pirštus apm...", bet MLN bus išleisti. Vieni leido MLN "kovai su CORONA" iki leis "kovai su CORONA" + "kovai su nelegalais". Valio, laukiam dar "iššūkių"...

Anonimas

Brangiai ta viela kainavo pažiūrėjus kiek mes ten jau sukišome, melejona tikrai patemps...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS