Premjerė: Lenkija turėjo pagrindą atšaukti Rusijos diplomatams | Diena.lt

PREMJERĖ: LENKIJA TURĖJO PAGRINDĄ ATŠAUKTI RUSIJOS DIPLOMATAMS

Lenkijai atšaukus Rusijos diplomatus, premjerė Ingrida Šimonytė sako mananti, kad Lietuvos kaimynė turėjo tam pagrindą.

„Manau, kad Lenkija priėmė sprendimą turėdama tam pagrindą, nes paprastai sprendimai be pagrindo nėra priimami“, – spaudos konferencijoje Švenčionių rajone penktadienį sakė premjerė.

Ji taip pat sakė dar neturėjusi progos aptarti šios situacijos su kitais Vyriausybės nariais.

Lenkija ketvirtadienį paskelbė išsiunčianti tris Rusijos diplomatus dėl, anot Varšuvos, Maskvos „priešiškų veiksmų“, kiek anksčiau ketvirtadienį panašų žingsnį atliko Jungtinės Valstijos, paskelbusios, kad išsiunčia 10 Rusijos diplomatų.

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos pranešime reiškiamas „visiškas solidarumas“ Vašingtono veiksmams, pasak ministerijos, sprendimo pagrindas buvo „šių asmenų diplomatinio statuso pažeidimai ir Lenkijos Respublikai kenkiantys veiksmai.

Į tai sureagavęs Rusijos Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis pareiškė, kad šis Lenkijos sprendimas „neturi pagrindo“, o Maskva į jį atsakys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai rodo , kaip

SENMERGĖ neprofesionaliai politikuoja.--Tylėjimas žymiai didesnė VERTYBĖ, nei kažkieno NESĄMONIŲ komentavimas.--Kada suvoks vadinami OŽIO pastumdėliai.

BOBA LIEKA BOBA...

Kaip ji logiškai ir aiškiai pasakė. "Lenkija, matomai, turi pagrindą. Be pagrindo niekas sankcijų nepriiminėja"...Aš tai nieko nesupratau. "matomai" 'gal būt"...Tai jau girdime 30 metų, kas liečia santykius su Rusija. Kaip elgiasi Amerikos teroristai - taip gieda ir mūsų "valdžia".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS