Koronaviruso krizė: svarbiausios trečiadienio naujienos | Diena.lt

KORONAVIRUSO KRIZĖ: SVARBIAUSIOS TREČIADIENIO NAUJIENOS

BNS pateikia svarbiausių trečiadienio naujienų apie koronaviruso krizę Lietuvoje apžvalgą.

Viruso plitimas. Trečiadienį nustatyti du koronaviruso atvejai: užsikrėtė Klaipėdos universitetinės ligoninės medikas ir iš Švedijos grįžęs lietuvis. Visuomenės sveikatos specialistai teigia, jog šiuo metu tendencija dėl mažo atvejų skaičiaus yra labai gera, tačiau atsiveriant sienoms išlieka įvežtinių atvejų grėsmė.

Karantino pabaiga. Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, jog jeigu situacija neblogės, karantiną šalyje planuojama baigti birželio 17 dieną. Jį pakeistų valstybės lygio ekstremali situacija ir išliktų anksčiau patvirtintos taisyklės renginiams, taip pat būtų ribojamas atvykimas į Lietuvą iš valstybių, kuriose koronaviruso situacija nesuvaldyta. Galutinį sprendimą planuojama priimti kitą savaitę.

Priedai medikams. Sveikatos priežiūros įstaigos iš Valstybinės ligonių kasos dar nėra gavusios lėšų sumokėti priedams už darbą su COVID-19 pacientais: pirmieji priedai už kovo mėnesį šiuo metu yra apskaičiuoti, bet dar nepervesti.

Mokestinės lengvatos. Vyriausybė pritarė prezidento Gitano Nausėdos siūlymui padidinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) 50 eurų – iki 400 eurų, tačiau nepalaikė jo iniciatyvos laikinai 5 procentiniais punktais mažinti gyventojų pajamų mokestį (GPM). Tokią poziciją išreiškė ir Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas.

Užsienyje:

* Estijoje per praėjusią parą nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirė vienas žmogus, nustatyta dešimt naujų užsikrėtimo atvejų, Latvijoje naujų atvejų – aštuoni.

* Lenkijoje birželio 28-ąją įvyks prezidento rinkimai, kuriuos teko atidėti dėl koronaviruso.

* Rusijoje per paėjusią parą nustatyta 8,54 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, 178 žmonės mirė.

Svarbios naujienos, nesusijusios su koronavirusu

* Paaiškėjo, kad galimos korupcijos byloje sulaikytas Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus įtariamas gavęs kyšį iš Lietuvos bankų asociacijos prezidento Manto Zalatoriaus ir kelių tiesimo bendrovių vadovų. Teigiama, jog jis už atlygį, be kita ko, siekė sumenkinti tuometinio susisiekimo ministro Roko Masiulio reputaciją. Pats V. Sutkus įtarimus neigia. Teismas trečiadienį atmetė prokurorų prašymą jį suimti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

klaustukas

kiek primokejo tam grįžusiam iš Švedijos kad jis sutiktu su korono viruso diagnoze

...

Ach, ir vėl: "užsikrėtė Klaipėdos universitetinės ligoninės medikas ir iš Švedijos grįžęs lietuvis" - ve'Rygai panorėjus kiti TIK vykdo (o čia kažkas nori jo mylimą vaikutį 'karantiną' atšaukt :s)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS