Amerika be konkurencijos? | Diena.lt

AMERIKA BE KONKURENCIJOS?

Šiandien prasideda Tokijo olimpinės žaidynės, bet jos lietuviams bus netikros. Juk koks lietuvis įsivaizduoja olimpiadą be mūsų krepšinio rinktinės. Bet iš tiesų net ir krepšinio gurmanams bus ką žiūrėti.

Krepšinio turnyras Japonijoje prasidės ankstyvą sekmadienio rytą Irano ir Čekijos rinktinių susitikimu. Keista, bet Iranas ir Čekija įveikė atrankos barjerus, o mūsų šlovingi vyrai, kaip ir ne mažiau šlovinga Serbijos rinktinė, sėdės prie TV ekranų. Vėliau krepšinio maratoną pratęs jau kito kalibro poros – Vokietija ir Italija bei kietakaktė Australija, kibsianti į atlapus Nigerijai, prieš turnyrą sensacingai nubloškusiai JAV krepšininkus. Ir galiausiai lauks tikras desertas – JAV ir Prancūzijos akistata.

Pasak specialistų, JAV taps rezultatyviausia turnyro komanda, o ispanams, atvirkščiai, kelius į finalą nuties geležinė gynyba.

Prieš žaidynes amerikietis krepšinio analitikas Dimitrije Curcicius surengė tarptautinę žurnalistų apklausą. Joje dalyvavę daugiau nei 80 krepšinio žurnalistų iš viso pasaulio pateikė savo prognozes. Joje dalyvavo ir šio straipsnio autorius. Pateiktose prognozėse didelių netikėtumų nebuvo. Nepaisant pralaimėtų kelių repeticijų ir problemų dėl COVID-19 viruso, auksas prognozuojamas JAV komandai. Už tai pasisakė net 72 proc. dalyvių. Finale amerikiečiai kausis su ispanais (35 proc.). Pasak specialistų, JAV taps rezultatyviausia turnyro komanda, o ispanams, atvirkščiai, kelius į finalą nuties geležinė gynyba. Dėl bronzos turėtų lenktyniauti Slovėnijos ir Australijos rinktinės. Tamsiuoju arkliuku, galinčiu nustebinti, laikomos Prancūzijos ir Argentinos komandos. Individualioje įskaitoje MVP titulas prognozuojamas Kevinui Durantui. Tiesa, Luka Dončičius peršamas ir į rezultatyviausio, ir į daugiausia perdavimų atliksiančio žaidėjo nominacijas. Geriausiu kovotoju dėl kamuolių turėtų tapti Prancūzijos rinktinės aukštaūgis Rudy Gobertas.

Tokia tad ekspertų ir žurnalistų nuomonė. Sirgaliai turbūt mąsto panašiai. Tačiau ko vertos išankstinės prognozės, įsitikinome ne sykį. Vis dėlto būtų malonu, kad kas nors imtų ir iš pagrindų jas sugriautų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Linas

Luka jau rezultatyviausias

Saulius

Amerika laimės, bet ispanai su prancūzais juos pakovos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS