Ar orderis nevėluoja? | Diena.lt

AR ORDERIS NEVĖLUOJA?

Plačiai pasaulyje pasklidus žiniai apie tarptautinio tribunolo Hagoje perspektyvą, skardžiabalsis Kremliaus vieversys Filipas Bedrosovičius kol kas niekaip nesureagavo į savo dvasinio patrono nemalonumus. Amžinai jaunas ir pats sau gražus gražuolis turi savų rūpesčių, jam nūnai tenka segėti pooperacinį korsetą, nes chirurgas iš naujo nulipdė pilvo presą. Dabar torso puošmena bus keturios raumens kaladėlės vietoj aštuonių.

O didysis rusų vadas mielai apsikeistų vietomis su spalvinguoju scenos talentu, net su visomis naujomis jo pilvo kaladėlėmis ir gal net imtų giedoti choralus tiesioginiame eteryje, kad tik bent kiek būtų galima atsukti laiką atgal. Tik tai neįmanoma.

Tarptautinio baudžiamojo teismo arešto orderis dėl neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos neatšaukiamas. Ir jis galios iki VVP mirties, nes karo nusikaltimams senaties nėra.

Tik štai klausimas, ar tas orderis išduotas ne per vėlai?

Ukrainos valdžios vertinimais, rusai per karą ištrėmė apie 16 tūkst. vaikų. Rusija pripažįsta pagrobusi 2 tūkst., tačiau ir to daugiau nei pakanka.

Tik štai klausimas, ar tas orderis išduotas ne per vėlai? Galbūt daug šiandieninių bėdų būtų pavykę išvengti, jei savu laiku būtų išaiškinti tikrieji daugiabučių sprogdinimų užsakovai pačioje Rusijoje, pasaulio visuomenė nebūtų akių užmerkusi į kruviną tos pačios Rusijos smurtą Čečėnijoje, Dubrovkos ir Beslano teroro aktų padarinius, mįslingas rusų politikų, žurnalistų ar perbėgėlių mirtis, agresiją Gruzijoje, Rytų Ukrainoje, Krymo užėmimą ar Malaizijos lėktuvo katastrofą. Dėl viso to VVP jau seniai turėjo sulaukti Hagos teismo dėmesio, jeigu ne kaip įtariamasis, tai bent jau kaip specialusis liudytojas. Tačiau, kaip tikina beviltiški optimistai – geriau vėliau negu niekada.

Gairės: karas Ukrainoje, arešto orderis, Vladimiras Putinas, Haga, tarptautinis tribunolas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS