Ar rusai nori tapti šiaurės korėjiečiais? | Diena.lt

AR RUSAI NORI TAPTI ŠIAURĖS KORĖJIEČIAIS?

Prabėgus beveik 83 metams nuo Antrojo pasaulinio karo pradžios mūsų planeta vėl atsidūrė ant bedugnės krašto, visai realu, kad prasidėjo Trečiasis pasaulinis – paskutinis žmonijos istorijoje – karas. Branduolinių raketų sunaikinta žemė gali tapti ne žmonių, o žiurkių planeta.

Neketinu kaltinti demokratinių valstybių, kad nieko nepasimokė iš žmogėdros Adolfo Hitlerio istorijos ir leido iškilti naujam monstrui Rusijoje, grasinančiam panaudoti branduolinį ginklą.

Apie tai jau viskas pasakyta: faktiškai jokios reakcijos dėl agresijos prieš Gruziją, Pietų Osetijos, Krymo, Lugansko, Donbaso aneksiją, žmogaus teisių nepaisymą Rusijoje... Visa tai augino Rusijoje monstrą, kuris dabar trypia Ukrainą: "Kazačiok! Raz, dva, tri!"

Naujasis nusikaltėlių fiureris, kaip ir jo pirmtakas, saugiai pasislėpęs Vilko irštvoje, tik ne Rytų Prūsijoje, o Urale, su lagaminėliu pasauliui sunaikinti.

Naujam monstrui visiškai nusispjauti ne tik į jo įsakymu žudomus ukrainiečių vaikus, senelius, moteris, jam nusišvilpti ir į savo tautiečius rusus. Juk Ukrainoje Rusijos ginkluotosios pajėgos žudo ir rusų tautybės žmones.

Jeigu agresorius Vladimiras Putinas savo kariuomenei duoda užduotį bombarduoti gyvenamuosius namus, mokyklas, net vaikų globos namus ar darželius-lopšelius ir ligonines, nenuostabu, kad žūsta įvairių tautybių žmonės. Kasetinės bombos negali atskirti, ar tu esi ukrainietis, ar rusas, baltarusis, totorius, žodžiu, rusakalbis. Tokių ginklų paskirtis – vienu metu dideliame plote sunaikinti kelis taikinius. Šiuo atveju taikiniai yra civiliai žmonės – nesvarbu, kokios tautybės ir įsitikinimų.

Nuo naujai užauginto monstro kenčia ir Rusijos piliečiai. Jie grūdami į šviesią ateitį, tokią, kokia jau sukurta Šiaurės Korėjoje. Uždarą, pusbadžiu gyvenančią šalį, kur koks nors Kim Čen Unas yra ir dievas tėvas, ir sūnus, ir šventoji dvasia – trys viename. Kas jo negarbina, sėdi kalėjime arba ilsisi amžinu miegu.

Kasetinės bombos negali atskirti, ar tu esi ukrainietis, ar rusas, baltarusis, totorius, žodžiu, rusakalbis.

Agresoriui V.Putinui Šiaurės Korėja yra valstybės valdymo idealas. Jis taip pat norėtų, kad visa Rusija jam žemai, rytietiškai, nusilenktų ir palaimintų pradėti branduolinį karą prieš supuvusį Vakarų pasaulį.

O kaip patys rusai? Ar jie norėtų tapti šiaurės korėjiečiais? Negaliu sau atsakyti į šį klausimą kategoriškai: "Žinoma, ne!" Todėl, kad, sužinojęs apie diktatoriaus V.Putino subinlaižių iniciatyvas, imi suprasti, kad palaižūnų bukumui nėra jokių ribų. Antai Vologodsko srityje šiomis dienomis buvo nukabintas dar iš tarybinių laikų likęs plakatas: "Miru – mir" (Pasauliui – taiką). Jau uždraudė vartoti žodį "karas", dabar jau draudžia žodį "taika". Kurske trims paroms areštavo žmogų už plakatą: "Miru – da!" (Taikai – taip!).

Taigi, agresorius uždraudė žodžius "karas", "taika", turbūt teks iš ugdymo programų, bibliotekų lentynų pašalinti Levo Tolstojaus epopėją "Karas ir taika", kuria Rusija kažkada labai didžiavosi. Dabar šis keturtomis kenkia, nes primena, kad Ukrainoje vyksta ne denacifikavimo ir demilitarizavimo spec. operacija, o žiaurus teroras prieš civilius žmones, kuriam diriguoja Rusijos diktatorius.

O taika reikštų Ukrainos pergalę. Agresorius negali net tokios minties į savo makaulę įsileisti.

Gairės: karas Ukrainoje, karas, Rusija, Šiaurės Korėja, bombos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS