Atpildas už cinizmą | Diena.lt

ATPILDAS UŽ CINIZMĄ

Gal jūs įsivaizduojate, kad mano šalyje – XV amžiaus maras? Ar jūs išvis suprantate, ką kalbate? Žmonės eina iš proto! Juokinga... Maždaug tokiais epitetais dar prieš porą savaičių Kaune pasitikusius žurnalistus apšėrė pasipiktinęs Ettore Messina. 60-metis italas, gal ir pelnytai pravardžiuojamas krepšinio profesoriumi, tačiau akivaizdu, kodėl ne medicinos.

Nuo svečio neatsiliko ir Kauno "Žalgirio" vairininkas Šarūnas Jasikevičius. Prieš tąkart vykusį Eurolygos mūšį lietuvis, sveikindamasis su E.Messina, demonstratyviai užsidengė veidą, imituodamas apsauginę kaukę, o italas dirbtinai nusikosėjo. Abu treneriai plačiai šypsojosi…

Šią savaitę galutinai tapo aišku – pasaulio sportą valdo kažkoks parazitas. Niekingas darinys, žiūrint pro mikroskopą – kažkas panašaus į kosminį kūną.

Kolegas iš Europos cinizmu perspjovė NBA žvaigždė Rudy Gobertas. Prancūzas prieš vieną mačų vykusioje spaudos konferencijoje demonstratyviai tyčia apčiupinėjo ant stalo sudėtus mikrofonus, taip tarsi pasišaipydamas iš koronaviruso keliamų pavojų. Netrukus paaiškėjo: bausmė už atsainumą, abejingumą ar elementarų išprusimo trūkumą – žiauri ir žaibiška. Pačiam krepšininkui diagnozuotas koronavirusas, o dėl kontakto su juo sustabdytas visas NBA sezonas. Visus savo renginius nukėlė ir Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA), Eurolyga ir daugybė kitų sporto bendruomenių. Daugelis neapibrėžtam laikui. Noras šaipytis ar piktintis prevencinėmis priemonėmis nebekyla niekam. Net ir E.Messinai, dabar ilgai sėdėsiančiam namų izoliacijoje koronaviruso epicentre Milane.

Iki 2020-ųjų išvardyti įtakingiausias sporto organizacijas ar veikėjus nebuvo sudėtinga. Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK), Tarptautinė futbolo federacija (FIFA), Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) ir t.t. Turbūt ir Saudo Arabijos šeichai, supirkę didžiausius Europos futbolo klubus, ar JAV milijardieriai, nuo kurių kišenės priklauso NBA krepšininkų ar NFL futbolininkų gerovė. Tačiau šią savaitę galutinai tapo aišku – pasaulio sportą valdo kažkoks parazitas. Niekingas darinys, žiūrint pro mikroskopą – kažkas panašaus į kosminį kūną. Taip, taip – koronavirusas.

Gairės: NBA, virusas, krepšinis
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

katinukas

Ai, na ka cia... tokia tema... va, kad pameciau Lietuvos karunike, tai dabar visi sedite namuose ant nusiraminimo keduciu. Nieko, porai savaiteliu jus pasodinau apmastymams. Iki mieli draugai, Lietuvos chebryte.

kaunietis

Ne korovirusas valdo sporto pasauli,o paprasciausias dalykas-pinigai.Gobsumas ir pelno siekimas tiek uztemdes protus,kad ir puota maro jiems norma.

Parasykit kaip sekasi Broileriui

Ar padeda gyvuliniai lasai dezinfekuotis nuo Verygos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS