Atrasti Afriką | Diena.lt

ATRASTI AFRIKĄ

Kol Australijos Katalikų bažnyčia rengė budynes už velionį kardinolą G. Pellą, patyrusieji šio dvasios tėvo kažin kokias seksualines „malones“ protestuodami užrišo kaspinus prie katedros vartų.

Pats Pranciškus kadaise savo dešiniąja ranka laikyto kolegos laidotuvėse nedalyvauja, jis pasirinko kitą misiją, dabar vieši Afrikoje, antroje pagal plotą ir ketvirtoje pagal gyventojų skaičių Vidurio vakarų Juodojo žemyno valstybėje, Kongo Demokratinėje Respublikoje, kur jį nūnai džiugino milžiniška gerbėjų ir šiaip susispietusių smalsuolių minia bei piktino „vergiškas ekonominis kolonializmas“.

Bet kuriuo atveju, apsilankymas buvusiame Zaire šiuo metu gal ir ne saugiausias variantas 86-erių pontifiko pasižmonėjimui, bet kur kas geresnis pasirinkimas nei vizitas į Ukrainą, kur situacija popiežiui mažiau suvokiama nei Afrikoje.

Sunku patikėti, kad tai sutapimas, bet Afrikoje, tik jau visai kitame jos pakraštyje, apsireiškė ir Baltarusijos „tėtušis“, kuris nusileido tarp Zambezės bei Limpopo upių, tik visai ne aplankyti savo kurso draugų, kaip kai kas užsiminė feisbuke, o galbūt apžiūrėti, kaip juda šeimos verslas.

Juk dar prieš dvejus metus tarptautinių žurnalistų tyrimas atskleidė sąsajas tarp A. Lukašenkos klano ir aukso kasybos biznio Zimbabvėje. Todėl skrydis į Afriką – anaiptol ne atostogos, kas žino, gal gyvenimas taip susiklostys ir teks čia pasilikti ilgiau.

Be to, zimbabvietiškasis draugas E. Mnangagwa yra beveik savas: ir jis užspaustas Vakarų sankcijų, paskui jį irgi velkasi kaltinimų korupcija bei žmogaus teisių pažeidimų, įskaitant susidorojimą su politiniais oponentais, šleifas. Ir skonį turi, vien jau dovanų gauta liūto iškamša ką reiškia.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Faktas

> Anonimas ........................Apsirinki: ".......afrika jau ne tik robinzonai palmese tupintys,,,,". Dabar robinzonai Kremliuje tupi ir iš baimės orą virpina.

Autorei

Gretinti Popiežių ir Lukašenką - nonsensas. .......................Jie panašūs nebent tuo - abu nusenę ir jau nelabai susigaudo šiame pasaulyje.

šitas paršelis kažką išperdė

labai žinomo rašytojo žodžiai tinka apie bobą, kuri statosi protingesnė už popiežių. Ne žąsiai nurodinėt kur popiežiui važiuot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS