Aukso skydas | Diena.lt

AUKSO SKYDAS

Lietuvos krepšinio sostinė oficialiai persikėlė į Vilnių. Kauno „Žalgiris“ ne tik užleido savo pozicijas, bet ir padėjo „Rytui“ pasinaudoti istoriniu šansu, kurio daugiau galėjo ir nepasitaikyti.

Ant vilniečių rankų suspindę aukso žiedai patikimai sumūrijo smarkiai siūbavusius „Ryto“ klubo strateginius pamatus. Pirmiausia, „Žalgirio“ tragiškos komandos komplektavimo klaidos įklampino Lietuvos krepšinio milžinus į neregėtą liūną. Net ir turėdami dvigubai didesnį biudžetą kauniečiai dabar turės konkuruoti dėl geriausių Lietuvos žaidėjų su visai kitokiu „Rytu“ nei buvo iki šio sezono pradžios. Viena vertus, bet kuris krepšininkas visada mieliau renkasi čempionų klubą, o ne bronzos medalių laimėtoją. Žinoma, legionieriams didelę reikšmę turės milžiniškas skirtumas tarp Eurolygos ir FIBA Čempionų lygos, kur žaidžia vilniečiai. Tačiau jaunas talentingas lietuvis, jei iki šiol užsimerkęs būtų rinkęsis žaliai baltų stovyklą, dabar turės labai svarių argumentų „Ryto“ naudai. Vienas jų – akivaizdžiai pakilęs sostinės klubo prestižas. Kitas – „Žalgirio“ trenerių nepasitikėjimo gniuždyto Mareko Blaževičiaus pavyzdys. Užuot dvejus metus trynęs suolą Kaune, M.Blaževičius būtų kur kas labiau patobulėjęs rungtyniaudamas „Ryte“.

Aukso žiedai Dariaus Gudelio organizacijai garantavo tvirtą skydą vidinėje Vilniaus konkurencinėje kovoje su naujai gimstančiu ambicingu Gedimino Žiemelio klubu.

Ir bene svarbiausias aspektas – pinigai. Vilniečiai nepretenduos į pirkinius iš „Žalgirio“ lentynos, bet daugiau nei pusės milijono eurų premija už LKL titulus iš FIBA, didėsianti Vilniaus savivaldybės parama jiems labai padės. Kaip ir neabejotinai prisidėsiantys rėmėjai, kurie su čempionų klubu bendradarbiaus kur kas noriau, nei su skandaluose skendinčia pernykšte organizacija. Galiausiai, aukso žiedai Dariaus Gudelio organizacijai garantavo tvirtą skydą vidinėje Vilniaus konkurencinėje kovoje su naujai gimstančiu ambicingu Gedimino Žiemelio klubu. Jei ne šis istorinis triumfas, ko gero, „Rytas“ būtų pamažu skausmingai pasitraukęs iš kovos dėl ateities trofėjų. Dabar LKL vidutinioko statusas vilniečiams negresia dar ilgai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vln

Labai taikliai apie ryta nes būtų šakės jei ne titulas

Taigi taigi

Vargšas, tu Zigmeli. O. jau kvailas - kaip čebato aulas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS