Badas tęsis | Diena.lt

BADAS TĘSIS

Luka Dončičius, Nikola Jokičius ir Giannis Antetokounmpo Europos čempionato pusfinalį pasitinka prie televizoriaus ekrano. Gal net su traškučių pakeliu arba mėsainiu rankose. Prie favoritų nepriskirtos Lenkijos, Vokietijos, kaip ir tituluotos Ispanijos ir Prancūzijos rinktinės tęsia kovą dėl medalių.

Bent jau man atrodo, kad, prie rinktinės vairo stovint, pavyzdžiui, Jonui Kazlauskui, šita komanda buvo pajėgi pakartoti 2015-ųjų sidabrinį žygį. Resursų tam buvo.

Drauge su stipriausiais NBA europiečiais papildomų atostogų gavo ir lietuviai, anksčiau, nei norėtų, patekę į savo artimųjų glėbį. Dauguma jų paaukotų ne vieną savo poilsio dieną ar sutarties tūkstantį, kad pajustų tai, ką 2015-aisiais jautė Jonas Valančiūnas, kabindamasis ant kaklo Europos pirmenybių sidabrą. Tačiau šiemet nebuvo lemta. Dabar, po visko, galime kalti rinktinę prie kryžiaus, kad nesugebėjo ištraukti bent vienos dviejų papildomų pergalių grupėje ir gauti kiek lengvesnį varžovą aštuntfinalyje. Ar buvo įmanoma? Tikrai taip! Net ir žinant, kad dvi lietuvius įveikusios rinktinės pateko į stipriausių Europos komandų ketvertą. Ar galėjome kitaip parašyti aštuntfinalio scenarijų? Neabejotinai. Taip dramatiškai išplėšus pratęsimą, lietuvių pusėje buvo didžiulis psichologinis pranašumas. Žinant, kad ketvirtfinalyje mūsų būtų laukę gerai pažįstami suomiai, net ir su fenomenaliu Lauri Markkanenu, perspektyvos kovoti dėl medalių atrodė tikrai giedros. Juolab kad ir pusfinalio ketvertas nėra neįveikiamas. Bent jau man atrodo, kad, prie rinktinės vairo stovint, pavyzdžiui, Jonui Kazlauskui, šita komanda buvo pajėgi pakartoti 2015-ųjų sidabrinį žygį. Resursų tam buvo.

Vis dėlto realybė yra kitokia. Europos ir pasaulio krepšinio elitui priskiriama Lietuvos rinktinė nieko nelaimi jau ilgus septynerius metus. Ar tikite, kad ši serija nutrūks kitąmet trijose Azijos valstybėse vyksiančiame pasaulio čempionate? O gal 2024-ųjų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse? Turnyruose, kur prie stipriausių mūsų žemyno rinktinių prisidės JAV, Australijos, Argentinos ir kelios kitos pajėgios komandos. Panašu, kad medalių badas tęsis mažiausiai iki 2025-ųjų Europos pirmenybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Faktas

Iš lenkų mokykimės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS