Bloga komunikacija | Diena.lt

BLOGA KOMUNIKACIJA

Kad ir kokios pandemijos sukaustytų pasaulį, yra dalykų, kurių veikla nebus griežtai apribota ar sustabdyta. Tarkime, tikras teatras gali užverti duris. Politinis teatras veiks, kaip veikęs ir karo, ir maro metu. Cirko palapines išskleisti gali būti uždrausta. Politinis cirkas vyks, kaip vykęs. Vieni politikai vaidins susirūpinusius, liūdnus ar net verkiančius klounus, kiti – kvatoklius, besijuokiančius iš visko, kas įmanoma, išskyrus save. Nes. Jie patys sau nejuokingi.

Juokingiausia ir graudžiausia milžiniška politinė klounada dėl Kinijos. Pirmasis šalies juokdarys iš S.Daukanto aikštės Vilniuje, kad niekas jam nepranešė, kokius juokus su Kinija krečia Vyriausybės juokdariai. Jos atstovai susiėmę už pilvų kvatoja, lyg balandžio 1-osios pokštą išgirdę. Tikina, kad S.Daukanto aikštės rūmai viską žinojo, viskas suderinta.

Valdžia teisinasi bloga komunikacija. Vis dažniau keičiami viešųjų ryšių vadovai. Bet. Išskyrus juos, niekas nesikeičia.

Piliečiai kraipo galvomis nesuprasdami, kas teisus, kas – ne. Nejuokinga. Tik graudu. Tuo metu, kai verslas, beje, mokantis į mūsų valstybės biudžetą mokesčius (iš kurio, nepraleidžiama nė vienos progos pasigirti, nuolat didinamos pensijos, socialinės ir kitokios išmokos) patiria nuostolių dėl trūkinėjančių ryšių su antrąja (kitų ekonomistų skaičiavimais, pirmąja) pasaulio ekonomika, mūsų politikai šį karą su Kinija puikiausiai išnaudoja. Ne, ne Lietuvai ir ne jos gyventojams. Sau.

Puiki proga pasipliekti. Puiki proga parodyti savo apatinius. Puiki proga vieni kitiems pamazgomis pasilaistyti. Aišku, nėra namų be dūmų. Bet. Tegu jie ir graužia akis tik namiškiams, o ne visiems piliečiams.

Viena džiugina, kad politikai vis dėlto supranta, kad neįtikinamai skamba jų įtikinėjimai, jog piliečiai nieko nesupranta ir dėl to piktinasi. Žmonės puikiausiai supranta, kad politiniame cirke daugiausia laiko ir energijos skiriama intrigoms. Ir visiškai nereikia, kad visuomenė suprastų tai. Kaip sykis turi būti atvirkščiai. Kad nesuprastų. Valdžia teisinasi bloga komunikacija. Vis dažniau keičiami viešųjų ryšių vadovai. Bet. Išskyrus juos, niekas nesikeičia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS