Briuselis nuo mūsų apakęs | Diena.lt

BRIUSELIS NUO MŪSŲ APAKĘS

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad Europos Komisijai visiškai sutrikęs regėjimas. Briuselis Lietuvoje nemato, kad mažėtų skurdas, nelygybė ir socialinė atskirtis. Ypač neįžiūri, kad ji mažėtų tarp pensininkų, neįgaliųjų, bedarbių bei šeimose, kuriose vaikai auga tik su vienu iš tėvų. Visiškai nepastebi visų lygių švietimo ir mokymo sistemos, įskaitant suaugusiųjų mokymosi, kokybės ir veiksmingumo. Nemato net sveikatos priežiūros sistemos kokybės, įperkamumo bei veiksmingumo.

Europos Komisija nieko šviesaus nemato, nors mūsų ekonomika nuosekliai auga. Tikina, kad įvairios priemonės kovoti su šešėline ekonomika neefektyvios, mokesčių surinkimas išlieka žemas, o PVM atotrūkis – vienas didžiausių ES.

Ko gero, mūsų valdžia neturėtų rimtai vertinti tokių priekabių. Kaip galima nematyti socialinės atskirties sumažėjimo, kai 2018-aisiais vidutinis mėnesio užmokestis, neatskaičius darbuotojo mokesčių, didėjo 10 proc.? O tam, neslėpkime, didžiausios įtakos turėjo minimalios algos ir valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų bei kt. pareiginės algos bazinio dydžio padidinimas.

Skurdui sudavėme neatremiamą smūgį, o likusiais pinigais galėtume paremti patį Briuselį.

Apskritai, kaip galima kalbėti apie socialinės atskirties didėjimą, kai Lietuvoje pernai liko nepaskirstyta daugiau nei pusė iš 223 mln. eurų, skirtų kompensuoti neturtingiesiems už būstą, šildymą, vandenį ir pašalpoms. Skurdui sudavėme neatremiamą smūgį, o likusiais pinigais galėtume paremti patį Briuselį.

Na, švietimas kaip tik mūsų stiprioji vieta. Jis kasmet reformuojamas. Sveikatos reformos vežimas irgi sėkmingai rieda nuo kalno. Netrukus vis trumpindami kompensuojamųjų vaistų sąrašą sutrumpinsime iki nulio. Tegu parodo, kur dar kitur medicina pažengusi tiek, kad gali išgydyti be nieko.

Kritika apie šešėlį kelia šypseną, jei ne juoką. Dar neturėjome Vyriausybės, kuri nebūtų žadėjusi iš jo traukti maišus pinigų. O dar pabaksnokime pirštu į savo įstatymų paketą dėl neteisėtai praturtėjusių asmenų turto konfiskavimo. Viską mes turime, va, bėda tik su regėjimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Gintautas

Matyt Briuselis teisus. Lietuvoje skurdas didėja, nesiskaitymas su darbuotojais tp didėja. Jeigu imti pabrangimas, tai jokie atlyginimai nepadidėjo. Dėl minimalios algos didinimo, tai visiška nesąmonė, dauguma dirbančiųjų nors dirba visą darbo dieną, jiems už mokama tik už 5 - 6 valandas. Pasižiūrėkite smulkių įmonių tabelius.

Kad

Meras iš mokesčių mokėtojų lėšų kiekvieną mėnesį į Briuselį išsimušti eurų injekcijos pseudoprojektų laukiantiems homobetonikams!

Nerijus

Briuselis neapako, nes nesioja nuo saules akinius :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS