Burbulo intrigos | Diena.lt

BURBULO INTRIGOS

Stipriausia pasaulio krepšinio lyga pagaliau oficialiai baigė savo neplanuotas atostogas. Po daugiau nei keturių mėnesių pertraukos NBA komandos, tarp jų ir abi lietuviškos, grįžo į aikštę.

Ši sezono dalis žada maksimalią intrigą, nes pramogų parke Orlande užsidariusios ekipos vos per du mėnesius išsiaiškins, kuri jų bus karūnuota pasaulio klubų čempione. Jau pirmoji diena NBA gurmanus palepino desertu – dviejų Vakarų konferencijos lyderių – LeBrono Jameso vedamos Los Andželo "Lakers" ir "Clippers" akistatą. Vis dėlto Lietuvos krepšinio sirgalius kur kas labiau spirgina šįvakar vyksiantis Memfio "Grizzlies" ir Jono Valančiūno sugrįžimas. Tenesio valstijos atstovų laukia kaktomuša su vienu iš dviejų pagrindinių konkurentų – Portlendo "Trail Blazers". Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas, jau atvykęs į vadinamąjį NBA burbulą, aiškiai demonstravo esąs subrendęs užsikrauti komandos lyderio naštą. Toks vaidmuo neturėtų stebinti, nes 28-erių metų uteniškis yra sukaupęs bene didžiausią atkrintamųjų varžybų patirtį. O ir pati "Grizzlies" ekipa iki pandeminės pertraukos padarė viską, kad tos patirties pagausėtų. Jos užimama aštuntoji vieta yra kaip tik ta riba, garantuojanti kelialapį į atkrintamąsias.

Dar patogesniame krėsle įsitaisė Domanto Sabonio atstovaujama Indianos "Pacers", Rytų konferencijoje besirikiuojanti šešta. Susikrautas net dviženklis pergalių pranašumas Indianos krepšininkams, galima sakyti, jau rezervavo vietą svarbiausiuose etapuose. Tačiau apmaudi D.Sabonio trauma juos paliko be itin vertingo lietuviško indėlio – vid. po 18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvių perdavimų. Nežinia, ar Saboniukas iki sezono finišo spės atsitiesti, bet net ir blogiausiu atveju mūsų šalies sirgaliai turės kuo domėtis. Juk prie NBA vasaros intrigų galima priskirti ir Čikagos "Bulls" komandos rekonstrukciją. Nors Čikagos krepšininkai atostogaus iki rudens, jų viceprezidento Artūro Karnišovo per vasarą laukia galingas iššūkis – legendinio klubo reanimacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šaras

Lakers geriausia

Jonas

Gavo pirmas bet antras laimės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS