Čempionas – į krūmus | Diena.lt

ČEMPIONAS – Į KRŪMUS

Paskutinės pavasario dienos krepšinio mėgėjams, lyg politikui rinkimai, apibendrinantys viso darbo sezono derlių. Tiesa, čia, skirtingai nei rinkimuose, negali iškovoti čempiono titulo, o paskui jį lyg niekur nieko perduoti pralaimėjusiam autsaideriui.

Kol patriotiškai nusiteikę tautiečiai gyvena LKL finalo ritmu, ne vieno krepšinio sirgaliaus žvilgsnis nukrypsta ir už Atlanto. Ten vos už poros dienų prasidės NBA finalo serija, kurioje išaiškės stipriausia pasaulio komanda. Tai, kad jame vietą užsitikrino žvaigždėtasis "Golden State Warriors", nieko nenustebino. O štai kito dalyvio – Toronto "Raptors" klubo žygis iki pat Rytų konferencijos karūnos buvo stulbinamas. Žinoma, "dinozaurai" – antra geriausia reguliariojo sezono dalyvė, iškovojusi daugiau pergalių nei tas pats absoliutus favoritas iš "Auksinės" valstijos. Tačiau viena yra būti geriausiems statistiškai ir visai kas kita – per lemiamas kovas.

Ir tuomet tai buvo tas Šaras, kuris nebėgdavo nuo atsakomybės kaip pasielgė nevykėlis politikas, pabūgęs žengti į Europos parlamentą.

Pastarasis NBA finalas mums galėjo tapti dar įdomesnis, jei ne sezono viduryje įvykę mainai, "Raptors" senbuvį Joną Valančiūną nubloškę į Memfio "Grizzlies". Jei ne tai, vidurio puolėjas galėjo tapti vos antru NBA lietuviu, įveikusiu visą kelią iki pat galutinės stotelės. Iki šiol tai buvo pavykę tik Žydrūnui Ilgauskui, dusyk – su "Cleveland Cavaliers" ir "Miami Heat" jau beveik palietusiam išsvajotą trofėjų. Tiesa, jis abukart finalo seriją pabaigė liūdna nata. Beje, formaliai J.Valančiūnas vis dar gali tapti pirmuoju Lietuvos krepšininku, užsimovusiu NBA čempiono žiedą. Tai nutiktų tuo atveju, jei "Raptors" organizacija nuspręstų, jog jo indėlis per pirmąją sezono dalį yra vertas tokio apdovanojimo.

O mes, bet kuriuo atveju, galime pasirinkti, ką palaikyti – juk abu superfinalo dalyviai savo metu turėjo stiprių lietuviškų akcentų. Žinoma, "Golden State Warriors" lietuvis, neskaitant ten trumpam užklydusio Šarūno Jasikevičiaus, žibėjo labai seniai, kai prieš tris dešimtmečius į Ouklendą persikėlė Šarūnas Marčiulionis. Tiesa, tuomet tai buvo tas Šaras, kuris nebėgdavo nuo atsakomybės kaip pasielgė nevykėlis politikas, pabūgęs žengti į Europos parlamentą.

Gairės: LKL, krepšinis, NBA
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonis

Norint teisti reikia žinoti tiesą.

Jurgita

Bailys tas krepšinio politikierius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS