Debatai – lyg Minedo koncertas | Diena.lt

DEBATAI – LYG MINEDO KONCERTAS

Vos prasidėję kandidatų į prezidentus debatai ėmė sėti letargo bacilą tomis pačiomis "dežurnomis" kalbomis ir dviratį atradinėjančiomis įžvalgomis.

Jei ne Naglio Puteikio "šlipsas", paliktas namie, apskritai atrodytų, kad įsikūrė vidutinybių klubas, kurio nariai susirenka pažibėti atrajojimais to, ką jau girdėjo per radiją. Kai iš komjaunuoliškai banalybes postringaujančio kandidato girdi sakinius, kuriuose žodžių dar ir nesieja loginis ryšys, netrunki pasijusti tarytum netyčia patekęs į Minedo koncertą. Kaip vertinti pretendentą, nesugebantį net derinti linksnių?

Bet klaikiausia ne tai, kad ne visi save pervertinantys žmonės gali genetiškai neturėti retorikos dovanos. Unikaliausia, jog visi debatai vėl sukasi Ukrainos trajektorija. Atrodo, kad rinksime ne Lietuvos, o Ukrainos prezidentą. Kandidatai verčiami kalbėti, ką jie darys Krymo aneksijos arba ginkluotės Europoje klausimais, kad tik nereikėtų aiškinti, kaip spręstų vidaus problemas, kurios labiausiai ir turėtų rūpėti prezidentui.

Galima mestelėti: o kas yra svarbiau už saugumą? Na, taip, tai – svarbiausias dalykas. Bet gal leiskime šį klausimą spręsti NATO, nes, kad ir kaip labai to norėtume, mes banditų atakuojamos Ukrainos reikalų tikrai nesutvarkysime, galime tik pajuokinti pasaulį savo anglų kalbos tartimi. Tai mūsų save labai vertinantiems veikėjams jau ne kartą pavyko padaryti.

Taigi pirmiausia kandidatai į prezidentus turėtų pasakyti, kaip tęs Prezidentės pradėtą darbą spręsdami visuotinės korupcijos, kuri iš esmės įtvirtino kleptokratiją Lietuvoje, klausimą. Iš kokių lėšų bus kompensuojamos neišmokėtos pensijos? Kaip rengiamasi sustabdyti beprotišką valstybės skolų didinimą? Bus ar nebus atominė elektrinė? Kada planuojama mažinti politikų įveistą išlaikytinių kastą ir kaip bus siekiama realios visų Lietuvos piliečių gerovės?

Jei į tuos klausimus žmonės atsakymų neišgirs, šie rinkimai, panašu, virs pribloškiančia staigmena. Ja gali tapti ir tas pats siurprizu Danės apygardoje jau kartą pabuvęs N.Puteikis, į kurį akis jau ne pirmus metus kreipia neteisybės, politikuojančių vagių ir propagandinio melo išvarginti R.Pakso rinkėjai.

Saulius Pocius

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

b

nesiimu tarti tik norisi tikrai geresnio kąsnio piliečiui . juk 24metai jau praeiti o kiek žmonių jau netekome paliko ir išbėgo. namai kaimai tuštėjimo metai ,kas atsakys už tą padaryta skriauda mūsų žmonijai . juk viskas išvogta išdalinta ,ir net atlyginimus sudėjo tokio dydžio kur matyta parazitai ir kitaip nepavadinsi. reikia labai stypraus veikėjo kuris galėtu rauti iš šaknų šita amaro kolorado apseduia lietuva . kalbėti galima daug . bet dirbti reikia dantys sukandes .

Suske

Tegu Grubauskaite samdo Mineda savo akcijai kokiai:) Kokia salis tokie ir daininkai su perizedentem visokiom pseudo

nusivylęs ir apgautas Lietuvos valdžios

Puteikis – nauja stipri politinė jėga. aišku, jis turi trūkumų. parodykite bent vieną esamą politiką be trūkumų (švelniai tariant). Tiesa, jieopirmiasuai yra apsivogę ir apvogę žmones. Puteikis savotiškas, bet psdorus žmogus. Jis negrūs į savo kišenę atomonės elektrinės uždarymo ar atidarymo pinigų. Visi kiti – nešvarūs, korumpuoti , susutepę, anksčiau ar vėliau sės už grotų.Lietuva to pasieks. O pirmiausia, Jūs visi kandidadatia (išskyrus Puteikį) grąžinkite žmonėms , ką atėmėte per prievartą.Gal ir iš asemaninių didžiulių kišenių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS