Defektuoti asmenys | Diena.lt

DEFEKTUOTI ASMENYS

Naujojo Seimo pradžios liturgiją netikėtai į paraštes nubloškė geroji naujiena – K. Brazauskienė gaus 37 tūkstančius ir dar 331 eurą kiekvieną mėnesį. Nusipelnė moteriškė valstybės pinigų, nes prieš įstatymus visi lygūs. Ir visai čia nesvarbu, kad dėl pandemijos šalyje jau atleidinėjami šimtai žmonių, kurie ne tik nemokės mokesčių, bet ir patys taps valstybės išlaikytiniais.

Ekonomistai praėjusią savaitę perspėjo, kad nesurenkant mokesčių naujai valdžiai reikės labai palaužyti viršugalvius, iš kur gauti pinigų valstybės įsipareigojimams vykdyti. O čia pist ir pavasaris – 37 tūkstančiai vienai nuskriaustajai su milijoniniu viešbučio dangoraižiu už nugaros.

Ką jau bepasakysi, tikrai racionaliai besitvarkanti valstybė. Tiksliau – ne valstybė, o įgalioti asmenys. Jie pas mus seniai įpratę su mokesčių mokėtojų pinigais tvarkytis kaip partkomo valytoja su tuščiais buteliais.

Ekonomistai perspėjo, kad nesurenkant mokesčių naujai valdžiai reikės labai palaužyti viršugalvius, iš kur gauti pinigų valstybės įsipareigojimams vykdyti. O čia pist ir pavasaris – 37 tūkstančiai vienai nuskriaustajai su milijoniniu viešbučio dangoraižiu už nugaros.

Dar gerų naujienų? Prašome. Štai tie patys įgaliotieji nusprendė įsiteikti politikos šviežienai – remontuos 16 Seimo viešbučio kambarių už 203 tūkst. eurų. "Butų durys nesandarios, neapsaugo nuo šalčio, sanitariniai mazgai nusidėvėję", – vapa Seimo kancleris.

Ir kas, kad tuo pat metu laboratorijos pritrūko mėgintuvėlių koronaviruso tyrimams – išrinktųjų unitazai svarbesni.

Viskas pas mus dieviškai teisinga ir teisėta: juk turi pagaliau pradžiuginti selektyvinis teisingumas be "sodrinių" pajamų 10 metų sėdėjusią K. Brazauskienę. Ir už Seimo kanceliarijos pinigus gi nenupirksi mėgintuvėlių – ne tas nomenklatūrinis lygmuo.

Tik kas kada prabils apie teisingumą mokesčių mokėtojų atžvilgiu? Jie lyg vergai velka tą įmokų į biudžetą naštą, o įgalioti asmenys, va, šitaip draiko iždą ir imituoja darbą įstatymo ir tėvynės labui.

Gal laikas pagaliau defektuoti tuos asmenis? Nes Lietuvoje valdymo sektorių jau seniai okupavo už nieką neatsakantys konformistai, savamoksliai, vidutinybės ir šiaip atsitiktinis genetikos žaismas, paverčiantis valstybę nesusipratimų ir iracionalumo gaivalu.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ž. Valstiečių Beretininkė

Ačiū mano mylimiems valstiečiams beigi sysaičiams ir tomaševskynui .

Dvasios ubagystė

Nieko nepadarysi-matyt,prezidento Brazausko tokios rūšies meilės idealas ir turėjo būti.Tokio tipo ir jis pats,matyt,buvo.Paprasčiausi dvasios ubagai.

D.

Reikia nerpamiršti, kad Lietuvą 30 metų valdo 75 metams įslaptinti pagal Stalino instrukciją vykdydami Suslovo norą matyti Lietuvą be lietuvių. Todėl taip ir turime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS