Draudimų meistras | Diena.lt

DRAUDIMŲ MEISTRAS

Kai kas dar dirba, tad vasarą mato tik televizijos žiniose. Kai kas jau atostogauja arba ruošiasi tam. Tad apie ką čia galima rašyti, jeigu grybai dar dygsta, o jūra dar kviečia. Apie juokus visokiausius. Tad, labai švelniai, kad atostogų paukštės nenubaidytume, apie juos užsiminkime.

Štai atvirukinis berniukas Aurelijus Veryga vieną rytą perskaitė, kad alkoholio pirkimas Lietuvoje sumažėjo. Turbūt išsyk nusipirko aštuonis litrus kefyro ir prisigėrė iš džiaugsmo. Bet pažiūrėkime, ką tai reiškia realiai. Pirkimas sumažėjo, skaičiuojant kainomis, kurios žymiai pakilusios. Tai kiek keičia realaus suvartojimo lygį. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad girčiausia diena Lietuvoje yra pirmadienis, vadinasi, sekmadienio apribojimai niekaip neveikia. Ir – stebėtino dydžio lietuvių paliekamos sumos Lenkijoje. Ne paslaptis, kad itin didelę pirkinių dalį sudaro alkoholis. Tiesą sakant, pastarojo, pirkto Lenkijoje, pas mus galima gauti kiaurą parą – taksistas atveš. Ačiū berniukui atvirukui už naujų paslaugų atsiradimą.

Štai atvirukinis berniukas Aurelijus Veryga vieną rytą perskaitė, kad alkoholio pirkimas Lietuvoje sumažėjo. Turbūt išsyk nusipirko aštuonis litrus kefyro ir prisigėrė iš džiaugsmo.

O pastarajam gaivių idėjų nestinga. Jei štai ims pas mus ir atvažiuos Saudo Arabijos princas, o čia sėdi visi gatvėse ir vynelį gurkšnoja. Negerai. Reikia uždrausti. Va tada princas atvažiuos, pamatys, kad viskas kaip pas juos, ir išsyk atvarys tris tanklaivius pigios naftos. Labai sunku suprasti, ar tikrai iniciatorius Vakaruose toliau Virbalio stoties nebuvęs, ar kefyro paveikta galvelė mano, kad kokia prancūzų tauta jau tokia prasigėrusi, kad kiekvienas ten pakliuvęs grįš sirgdamas ciroze.

Tačiau palikime tas insinuacijas – juk vasara, atostogų metas. Nemažai kas vėl važiuos į Palangą, brangiausią regiono kurortą. Kai kurie jau randa kelius ir į tą pačią Lenkiją, kur kurortai geri, jūra ta pati, ir viskas dusyk pigiau. Prisiminus sunkiai suvokiamos apimties lietuvių pirkinius Lenkijoje, gal taip savanoriškai, ekonominiu pagrindu grįžta Žečpospolita? O jei niekas niekur nevažiuos, liks čia, Kaunas gražus ir rugpjūtį, yra čia kas veikti. Štai entuziastams net atnaujintas "Akropolis" atsidaro, daugybė vietos įvairaus pobūdžio strakaliojimams. O A.Veryga veikiausiai atsisės po obelimi ir gros dūdele. Na, įdomus tipas – jo šypseną jau laikas spausdinti ant pašto ženklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Nuolatiniai

Profesionalai komentatoriai dažniausiai yra išėję gandragalvių mokslus,todėl be rašynėjimų neapsieina kad ir bet ką.O Verygą ir blaivybę aukština ir gerokai pašilę kur patvory-juk net ir čėrka keliama tik už naisinius gandrus.

Just

Sveiki, ar jus domina tikros sekso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - www.lady4.fun Mano profilio vardas Justina23, laukiu jūsų, be to, yra mano intymios nuotraukos :)

kaunietis

Iš straipsnio , o ir ne tik , nes tai tankiai kalbama per žinias, sužinojau , kad "šnapso" važiuojant į Latviją ar Lenkiją , galima nusipirkti pigiau. TIK AR JIS KAINUOJA PIGIAU , jei....važiuojame ? Juk į tą butelio kainą privalu įsiskaičiuoti ir nuvykimo-parvykimo išlaidas... Na, bet mūsų "alchašai' labai protingi. Jie , sakykime, susilyginus pas kaimynus kainoms, važiuos į Prancūziją, Ispaniją...ir kalbės , kad nusipirko pigiau. Panašiai , kaip kai kurios "panelės-moterys" giriasi jog Lietuvoje neperka "skudurų', nes Londone daug pigiau...Linksmesnius žmones, kurie dar ir galvoja, labai stipriai pralinksmina....Tačiau visokių yra, kaip ir visokių reikia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS