Elektra trenkia | Diena.lt

ELEKTRA TRENKIA

Vasaros kepinantis karštis visiems patinka. O uodams, mašalams, vapsvoms, širšėms su širšuolais, akliams beigi sparvoms kaitra – tiesiog rojus. Bet. Pasirodo, ir ten valgyti norisi. Žiūri alkanomis akimis į visas keturias pasaulio puses, į dangų virš galvos, į pragarą po kojomis. Žarna žarną ryja. Negi teks alkaniems tokiu oru kojas pakratyti?

Pirmoji savaitė, kai dauguma paprastų piliečių gyvena su nepaprastais (nepriklausomais) elektros tiekėjais. Toks ir nepaprastumas, kai kainos skiriasi po kablelio aštuntuoju skaičiumi. Ir jokio skirtumo, ką pasirinkai: tą, aną, kažką. Piniginės pasirinkimas nepaveiks. Vyriausybė visiems vienodai sušvelnino kainų smūgį.

Visąlaik atrodė, jog tik kvailius visur muša. Bet. Imta ploti per pakaušius beigi kitas ir protingesnius kitose visose vietose. Rytą, dieną, vakarą ir naktį. Tuos, kurie pasirinko dviejų laiko zonų planus. Koks skirtumas, ką rinkaisi? Jokio. Kompensacijos viską išlygino. Kam apskritai reikia kažką kompensuoti, jei viskas išlyginama, it plentvoliu?

Dviejų laiko zonų sumanymas buvo toks, kad labiau elektra naudojamasi tada, kai dauguma nesinaudoja. Naktį. Savaitgalį. Tada, kai neveikia gamyklos ir fabrikai. Kai neskalbiami (neskelbiami ant virvių) šeimyniniai skalbiniai.

Visąlaik atrodė, jog tik kvailius visur muša. Bet. Imta ploti per pakaušius beigi kitas ir protingesnius kitose visose vietose.

Bet. Viskas sulyginta su žeme. Gal: joks skirtumas? Joks. Bet. Lakstome su vėliavomis, užgožiančiomas šiukšles ir ir šiukšlinimą. Didžiuojamės, kad kovojame. Kovojame. Ir kovai nebus galo, kol nenutrūks Briuselio finansavimas.

Kvailius visur muša. Tik neaišku, kaip jie minioje matomi. Gal tie, kurie kepurėti. Gal bekepuriai. Gal šiaip. Kvailai atrodo tie, kurie nieko negrobia, neįsisavina, nepasisavina. Ir dėl to yra kitokie. Jų niekas nemėgsta. Mes – irgi.

Elektros kainos tokios. Trenkia. Per nagus. Per pinigines. Pagalvojus, juk neturėtų, valdžia sakė, jog viskas bus geriau, nei gerai. Ir bus gerai.

Dviejų laiko zonų kainos praktiškai nesiskiria nuo vienos. Su valdžia nepasiginčysi nei liepos, nei rugpjūčio mėnesį. Nei jokį kitą.

Gairės: elektra, kainos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O

man kepinantis karštis visai nepatinka!!! Bet "nepriklausomi tiekėjai" nepatinka labiau, ypač kai manęs nieks neklausia, noriu aš rinktis ar ne.

Cha cha cha

p.Zdramy, prie ko čia elektra? .......Tau saulės smūgis trenkė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS