Elito statusas | Diena.lt

ELITO STATUSAS

Ministras A.Veryga, pagaliau atradęs pertrauką tarp karantinų, sumanė kaip reikiant atsipūsti. Nusipelnė, niekas gi ir nesiginčija. Nors privačiame sektoriuje penkių savaičių atostogų prabanga ir dar tokiu laiku, kai bet kada vėl gali plačiai nusišypsoti COVID-19, būtų beveik neįmanoma.

Bet ministras – iš valstybinio elito, taigi ir teisės jo kur kas platesnės nei eilinių Lietuvos plebėjų. Juolab užkrato suvaldymas, kol atostogaus, paliktas patikimose kolegos J.Narkevičiaus rankose. Pirmarūšis pasirinkimas.

Vis dėlto giliai širdyje kirbėjo nuojauta, kad atostogas vis tiek kas nors sujauks. Ir, kaip dažnai būna, šeštasis jausmas neapgavo.

Nei premjeras su A.Veryga, nei J.Narkevičius ir net STT agentams įkliuvęs Š.Narbutas niekada turbūt nė nesiryžtų įsijausti į būtį, kai mėnesį reiktų ištverti už 251 eurą. Tokie iššūkiai ne jų statusui.

Tik to jau tikrai nesitikėjo iš "jauno veržlaus žmogaus" – Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos prezidento Š.Narbuto, kuris staiga ėmė ir įsivėlė į 5 mln. eurų vertės koronaviruso tyrimams skirtų reagentų pirkimų kebeknę ir dar sugebėjo įkliūti STT agentams.

Klasikinė istorija – pražudė godumas – išsiaiškinta, jog į tos, dabar jau nežinia kam tarnaujančios viešosios įstaigos prezidento asmeninę banko sąskaitą per keletą kartų "įkrito" beveik trečdalis milijono.

Anot atostogaujančio A.Verygos, "ši žinia – tarsi iš giedro dangaus". Ministras labai norėtų tikėti, kad tai – tik "blogas sapnas", tačiau šįkart sapnuoti, ko gero, neišdegs. Ir baisiausia būtų, jei tektų nutraukti ilgai lauktas ir, žinoma, pelnytas atostogas dėl kažkokių 300 tūkst., kurių net neužtektų juos po eurą išdalijus visiems valstybės skurdžiams.

Džiugu bent tiek, kad absoliutaus skurdo lygis šalyje pernai kiek sumažėjo (o tai ministro bosą S.Skvernelį nuteikia optimistiškai), nors vis tiek penktadalis milijono šalies gyventojų menksta žemiau suvokiamų ribų.

Tačiau nei premjeras su A.Veryga, nei J.Narkevičius ir net STT agentams įkliuvęs Š.Narbutas niekada turbūt nė nesiryžtų įsijausti į jų būtį, kai mėnesį reiktų ištverti už 251 eurą. Ir suprantama, tokie iššūkiai ne jų statusui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pastebėjimas

Pritilo ir profesoriai, ir kiti žinovai, o tai Jarekas jiems anginą per subinę išgydys.

Anonimas

nieko juokingesnio nesugalvotume ,,kaip sveikatos ministra ---pavaduoja eeeeedrus susisiekimo!! Narkievicius Eurika!!! taip tik zoo -sodo gyventojai sugalvotu

Kęstas

Iš kur gauti darbuotojų, kad pakeltų mūsų ūkio lygį ir išlaisvintų mus visus iš skurdo? Galime reikalauti, kad Valstybinė mokesčių inspekcija iš jos turimų duomenų skelbtų, kokius atlyginimus gauna buvę mūsų valstybės išlaikomų universitetų studentai Lietuvoje, praėjus penkiems metams po universiteto diplomo gavimo. Ypač naudingi būtų duomenys, suskirstyti pagal studentų tėvų gaunamas pajamas. Universitetas, iš kurio penktadalis skurdžiausių tėvų užaugintų studentų turėtų tokį pat atlyginimą, kaip ir penktadalis turtingiausių tėvų užaugintų studentų, taptų populiarus tarp talentingų ir neturtingų bei būtų vertas visokeriopos valstybinės paramos. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS