Fenomenas su briedžio ragais | Diena.lt

FENOMENAS SU BRIEDŽIO RAGAIS

Lietuva, pasirodo, yra laimingiausia iš visų Baltijos šalių. Ne koks nors durnelis sugalvojo, o parašyta Jungtinių Tautų ataskaitoje. Tiesa, lenkai už mus vis tiek laimingesni, bet kas yra lenkų laimė, palyginti su amžinybe?

Kita vertus, kodėl nebūti laimingiausiems, juk likimas mums nuolat dovanoja tokią linksmai kvailiojančią valdžią, kuri tarsi klounas vis pakutena paslėpsnius. Kaip nesijuoksi, kai kažkada turėjusi didžiausią šalyje degalinių tinklą valstybė jį sugebėjo parduoti už vieną litą? "Lietuvos kuro" neliko, o vietoj jo klesti suomių degalinės. Gal todėl, kad suomiai, anot tos pačios JT ataskaitos, yra laimingiausi visame pasaulyje. Ko gi nebūti laimingiems, jei tau pinigų uždirba turtą veltui atidavę lietuviai? Pagaliau kas čia tokio, palyginus su iššvaistytais Valstybinio komercinio banko 111 mln. litų arba Vakarų skirstomųjų tinklų privatizavimu, kai valstybė prarado 1,5 mlrd. litų?

Dar įmantriau atsitiko parduodant "Mažeikių naftą". Tuomet ir politikai, ir valdžios atstovai, ir šiaip samdyti verteivos tiek konsultavo, kad Rusijos satyrikas M.Zadornovas bemaž du dešimtmečius galėjo tyčiotis: "Lietuviai taip pardavė savo naftos perdirbimo gamyklą, kad patys liko skolingi." Tikrai. "Williams" suteikė tiek laimės visiems konsultantams, kad jie iki šiol kapeikų neskaičiuoja.

Tačiau niekas dar nepralenkė užstalių sandėriais sulipdytos tautinio hiperboloido LEO LT idėjos. Tiesiog laimė, kad privatusis šio reikalo sektorius niekaip nebegalėjo pasidalyti būsimų pinigų. Būtų pastatyta atominė, kuri lyg proletarinis laimės malūnas turėjo malti grynuosius į privačių investuotojų lizdą. Yra milijardinių nuostolių Lietuvai dovanojęs Visagino AE analogas – elektrinė net neveikia, o pinigai vis tiek byra. Kam? Laimingi žmonės neskaičiuoja: lyg rusams, lyg šveicarams, o gal pačiam velniui su briedžio ragais.

Kur daugiau pasaulyje surasite tokio masto laimingos bukaprotybės fenomeną?

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Faktui nemažesniam už karvės blyną

Tai kad ne patys renkamės valdžią. Rinkėjams leidžiama tik prabalsuoti už tos pačios valdžios pakištus kandidatus. Nu arba prieš. Sistema ir aplinka tokia, kad protingi žmonės ne tik nepateks, bet net nesibraus į kandidatus. O jei ir pabandys, tai bus nurėkauti gerklingų "nusipelniusių". Šiaip tai valdžią mums išrenka televizorius, o su televizorium, kaip sakė amžinatilsį Petkevičius, nepasiginčysi...

,,Klausimui''

Tai dar iki šiol nesuvoki?Ką gi,jei tokio aiškaus dalyko nesuvoki,tai apie sudėtingesnius tau apskritai dzin.

Fenomenui su briedžio ragais ir panašiems

O tu ką nuveikei per tuos 28 metus?O pats už ką nuolat balsuodavai?Na o žaliagandrams ar raudongandriams galima pasakyti,kad visokių Seimo kadencijų buvo,bet tokių nevykėlių -niekad.Matyt,nesugebat įvertinti ir Seimo pirmininko ,,veiklos'',nuo kurio priklauso Seimo darbas ir sutarimas.Gaila,kad dar tas Seimas murdysis ir murdys mus visus ne vienerius metu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS