Intriga išgaravo? | Diena.lt

INTRIGA IŠGARAVO?

Jei jis būtų politikas, dalyvaujantis Seimo rinkimuose, nugalėtoją būtų galima skelbti dar net neatvėrus balsavimo urnų. Vos prieš keturis mėnesius jis išgyveno skaudžiausią košmarą per savo karjerą, bet netrukus sulauks didžiausio gyvenimo įvertinimo. Nors iki geriausio Lietuvos 2019 m. sportininko paskelbimo – dar gera savaitė, nugalėtojas jau kaip ir aiškus. 

Maža abejonių, kad kai gruodžio 17-ąją Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, drauge su partneriais, karūnuos geriausią metų atletą, laurai atiteks Danui Rapšiui. 24-erių plaukikas, dominuojantis nuo pirmos iki paskutinės sezono dienos, tiesiog nepalieka šansų savo konkurentams.

Tačiau dar neseniai panevėžietis vargu ar būtų patikėjęs, kad 2019-ųjų sezoną vainikuos skambiausias karjeros vardas. Paradoksalu, bet kovingasis lietuvis šiemet neįtikėtinai apmaudžiai pralaimėjo svarbiausią sezono startą. Vidurvasarį Pietų Korėjoje jis neteko ką tik iškovoto pasaulio čempiono titulo, nes buvo diskvalifikuotas. Už vos pastebimą krūptelėjimą prieš startą, nesuteikusį jam jokio pranašumo 200 m laisvu stiliumi distancijos lenktynėse... Nors smūgio būta itin stipraus, D.Rapšys įrodė, kad atkaklus ir kryptingas darbas reiškia kur kas daugiau nei atsitiktinės nesėkmės.

14 aukso medalių ir laimėjimai visuose septyniuose pasaulio taurės etapuose, 90 tūkst. eurų premija. Tai – dar ne viskas, ką jam pavyko išspausti iš, atrodytų, jau sužlugdyto sezono. Šiomis dienomis skindamas pergales ir gerindamas rekordus Europos čempionate Glazge, jaunuolis įrodė – jis jau yra pasirengęs perimti lyderio naštą iš karjerą baigusios Rūtos Meilutytės. Kodėl tai ypač svarbu būtent dabar? Nes D.Rapšiui, matyt, teks nešti viso Lietuvos sporto vėliavą ir Tokijo olimpinėse žaidynėse. Iki svarbiausio ketverių metų starto likus vos daugiau nei pusmečiui, neblizgant krepšinio ir kitų tradiciškai "lietuviškų" sporto šakų atstovams, akivaizdu, kad būtent plaukikas taps realiausiu pretendentu į olimpinius medalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romas

Jau dukartu čempionas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS