Išbandymas tyla | Diena.lt

IŠBANDYMAS TYLA

Ryt prasideda antras mėnuo, kai karantinas. Panikos nėra. Bet ilgąjį Velykų savaitgalį buvo.

Žmonės pagalvojo, kad baigia išprotėti. Įsijungia radiją, televizorių, internetą, o ten – nė vienos spaudos konferencijos. Niekas nepraneša, kaip du lėktuvai atskraidino vieną medicininę kaukę, todėl ji tokia brangi prekybos centre, kuriame kainos dar nereguliuojamos. Niekas neklausia, kiek vienas madų dizaineris per parą pasiuva vienkartinių chalatų. Niekas nenuramina, kad visu pajėgumu be išeiginių ūžia visi šalies bravorai, dezinfekavimo tirpalo galima gauti prie kiekvieno kampo. Niekas neinformuoja, kad laukiama dar vieno orlaivio su 220 susirengusiųjų grįžti. Joks meras nesumala į miltus ligų ministro, o šis neatsako tuo pačiu. Joks premjeras nežada, kad kiekvieną nuo galvos iki kojų apipils auksu.

Apskritai, kaip gyventume, jei Velykos užsitęstų kokias dvi savaites? Arba mėnesį? Jei valdžia nebyliai sėdėtų izoliuota? Ir be ryšio su išoriniu pasauliu? Be ryšio!

Siaubas, niekas neįsirašė nė paties trumpiausio brifingėlio. Įsijungtų, paklausytų, grįžtų į normalias vėžes. O dabar… Kažkaip nenormalu. Bent vyriausiasis šalies psichiatras galėjo trumpai pasisakyti, gal apsirgo Vyriausybė su visu Seimu. Ar politikai nesikreipė pagalbos į psichologijos tarnybas reikalaudami, kad Velykų savaitgalis būtų sutrumpintas? Ne, valdžios žmonėms beliko spėlioti, ar kažkas atsitiko, ar valdžios žmonės paprasčiausiai sėdėjo namie, kelias dienas kimšo kiaušinius ir negalėjo pilna burna kalbėti.

Apskritai, kaip gyventume, jei Velykos užsitęstų kokias dvi savaites? Arba mėnesį? Jei valdžia nebyliai sėdėtų izoliuota? Ir be ryšio su išoriniu pasauliu? Be ryšio! Politikams valgyt neduok, gert neduok, gyvens. Bet pašnekėt! Ne. Neįsivaizduojama. Va, papūgos, ir tos Kauno zoologijos sode neišvėrė tylos. Kalbino su šventiniais lesalais pasirodžiusius prižiūrėtojus. O valdžioje vien lakštingalos. Kaip uždrausi lakštingalai būti lakštingala?

Visa laimė, šventės nėra amžinos. Baigėsi, vėl viską žinosime. Ir dar daugiau nei pirmąjį karantino mėnesį. Jau paskelbta, kad Seimo rinkimai bus rudenį. Šį rudenį. Giesmių metas tik prasideda.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Senjoras

O kokia panika per velyku savaitgali? Visi prisipirke valgio sedejno namuose kas norejo gere gal tik jaunimas suko galva kaip pasprukti i pramogas pro policijos postus..o kaukiu jau pries velykas buvo vaistinese taip kad galejai isslinkt kiek tai pasivaiksciot apie namus o kas su masinom tai ir i miskelius nuvaziavo pasivaiksciot ..matyt panika tik paciam autoriui buvo..o straipsnis niekinis

I.

Nesupratau ko autorius nori. Matyt rašo tam kad rašytų.

Anonimas

Nei rusai puola, nei Astravas sprogsta, nei broileris kudakuoja....neįdomu gyventi kažkaip ..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS