Jokios simbiozės nėra | Diena.lt

JOKIOS SIMBIOZĖS NĖRA

Didysis pastarųjų dienų taikdarys D.Trumpas šiandien savo gimtadienio proga gali pelnytai išlenkti taurelę atsipūsdamas, tarsi koks Heraklis, išmėžęs Augėjo arklides.

Juk 60 metų teko laukti, kol kas nors iš Vakarų pasaulio be krepšinio aikštelės artisto D.Rodmano galėtų susėsti pokalbio prie vieno stalo su Šiaurės Korėjos raudonuoju dievu.

Galime manyti, jog istorinis Donaldo ir Mažylio Kimo pasimatymas Singapūre pavyko (jei vertėjai tikrai gerai vertėjavo ir nepadarė kokių nors nedovanotinų klaidų).

Nors tarptautinių santykių ekspertai dėl to per daug optimizmu netrykšta, – esą dar nežinia, kokios mintys verda jaunojo diktatoriaus galvoje. Tad kai kurie dėl visa ko atsargiai pataria laikytis Merfio dėsnio: "Jei ant dramblio narvo perskaitysi užrašą "buivolas", netikėk savo akimis." Taip pat – ir ausimis, tik – sveiku protu.

Situaciją mūsų valstybėje taikliausiai apibūdina dar vienas Merfio dėsnis: "Jokios simbiozės nėra – egzistuoja bendras parazitavimas".

O gal Kimas pagaliau suvokė, kad jo laivas skęsta, tad nusprendė būti arčiau gelbėjimo valčių, o ne kapitono tiltelio?

Bet kuriuo atveju, nuo šiandien tarptautinę įtampą kurį laiką turėtų sumažinti Rusijoje prasidėsianti pasaulinė futbolo fiesta. Jei patys rusai ko nors vėl nesugalvos, kaip per Pekino olimpiadą 2008-aisiais.

Tik vuvuzelų, tų dramblio bandos baubimą primenančių milžiniškų dūdų, gausmo turbūt nesigirdės, nes Rusija juk šiaip ar taip – ne Afrika.

Na, o tie, kas sportu nesižavi, galės mėgautis viešai prieinama pas mus viešinčio Jo Šventenybės Dalai Lamos išmintimi, nes juk daugiau nėra jokio reikalo ieškoti paslėptų prasmių tarp eilučių Prezidentės metinėje ataskaitoje.

Ir dar. Šiandien vėl geležinkelio bėgiai bus nukloti gėlėmis, pagerbiant tuos tūkstančius, kurie tapo kruvinųjų bolševikų aukomis.

Mes juos vis dar atsimename, nors situacija mūsų valstybėje vis labiau tampa panaši į dar vieną Merfio dėsnį: "Jokios simbiozės nėra – egzistuoja bendras parazitavimas."

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kas tiesa, tai tiesa

Jokios simbiozės nėra – Karbauskis nori grobti kuo daugiau ir valdyti vis labiau.

klp

Kažin, kas ką ten užpuolė ? Ir dėl ko saakašvilis tą savo šlipsą kramtė ? :)

klp

O ką tokio rusai buvo sugalvoję per Pekino olompiadą ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS