Juoda smalos bala | Diena.lt

JUODA SMALOS BALA

Iki Seimo rinkimų liko lygiai keturi mėnesiai. O rinkimų kampanija kol kas tokia klampi, kaip saulėkaitoje pašilusios smalos bala, į kurią neatsargiai įlipęs rinkėjas garantuotai paliks savo nunešiotus sandalus, o paskui vėl visą kadenciją spjaudysis: "Koks velnias nešė jį į tą galerą?"

Čia – apie išrinktųjų pasirinkimą, kuris kaskart būna ne toks, kaip kiekvieną kartą tikimasi.

Gerosios Seimo fėjos šalies iždą šluoja net sušilusios, – o ko čia gailėti svetimų pinigų?

Akivaizdu, jog visi dabar esantieji Seime (su itin retomis išimtimis) savo laimę rinkimuose mėgins dar kartą. Ir nieko čia smerktino, tokios darbovietės net prieš karantiną nesimėtė, neskaitant kai kurių savivaldybių viešąsias įstaigas, kurių vadovų algos ir šiandien viršija daugumos ministrų atlyginimą. Tačiau į Seimą patekti lengviau, nei ten, ypač dabar, kai rinkimų kampaniją yra galimybė apmokėti pačių rinkėjų lėšomis.

Tad gerosios Seimo fėjos šalies iždą šluoja net sušilusios, – o ko čia gailėti svetimų pinigų? Juolab nėra jokių garantijų, kad pavyks sugrįžti atgal į šitą Dievo užantį, nes žmonės (tie rinkėjai) tokie neprognozuojami, juk ne kartą buvo, kai jie su įniršiu kando į juos maitinančią ranką.

Todėl šiemet rinkimų kampanija visai netipinė. Ir labiausiai pasisekė tiems, kurie valdžioje, nes jiems ypač lengva būti gerais už valstybės skolintus pinigus.

Tai siutina tuos, kurie prie tų dalijimų (ar švaistymų) neprieina, bet puikiai suvokia, iš kur čia toks valdančiųjų gerumas.

Todėl jiems tenka imtis tradicinių rinkimų metodų – kasdien išplatinti po keliolika kritiškų viešų pranešimų apie tai, kokie jų oponentai blogi. Ir taip kasdien, iki pat Didžiosios dienos.

Dar kiti, geidaujantys seimūno kėdės, vis tiki, jog rinkimus jiems pavyks laimėti socialinių tinklų pagalba, nors dar prieš ketverius metus tie jų bandymai buvo gėdingai nuvainikuoti.

Tačiau labiausiai stebina vienas toks pseudopolitinis veikėjas, kuris jau gerą pusmetį nuolat figūruoja Lietuvai nedraugiškose žiniasklaidos priemonėse. Ir jau beveik neaišku, kur jis pretenduos – į Lietuvos Seimą, ar į RF Dūmą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jo

Labiausiai rusijos ziniasklaidoje mirga musu Vytautas Landsbergis ir jo nenusisekes anukelis Nepotas Broileris, nors juos ten labiau pasiepia ar aploja, nei gira nuosekliai ginant Putino interesus.

Iš grasinimu

aiškėja kam iš tikruju priklauso tokios astos - vsd 'stukačiu'-genių būriui. :D) Girdėjom ka korespondentai yra tiesioginiai susidorojimo su piliečiais agentai. Net redaktoriai prisibijo.Jų pareiga formuoti reikiamą visuomenės nuomonę ir pranešti apie nepaklūstančius sistemai bei korumpuotoms sisteminių partijų grupuotėms. Kurios draskosi dėl pagrindiniu valdymo postu.. Kas ir aiškėja iš tokių rašinėjimų ir iš prieš kurį laika nuteistu vadinamu Lekstucio grupės žmonių kuriuos būtent ir užskundė Klaipėdos dienrasčio žurnalistė. To ekstremalaus durniaus neužtariu, bet pats žurnalistės poelgis tai atsiprašau.Gėda dėl tokio sovietinio kapitalizmo cendzūros metodo taikymo mūsų gimtojo miesto žurnalistikoje. Jums visiems reikėtų dabartinių negrų kur Amerikoje, bendruomenės - sužinotumėt iš kur kojos dygsta ir kur vėžiai žiemoja:D)

to--,,,to Sita,,, o ko dvasios driskiau cia visiems

grasini?? ,,,SITA,,, -tike prsikus ir pridergus savo krevezonese ,kad ja jau desimtis kartu reikejo ir turejo susidomet spec, istaigos,, ir visiskai nesvarbu ar ji konservatDERMOkrate ..ar lyberaste -pakerksnuciu myletoja....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS