„Kada nors“ tevirsta „šiandien“ | Diena.lt

„KADA NORS“ TEVIRSTA „ŠIANDIEN“

Interviu "Kauno dienai" talentingasis Edgaras Montvidas prisipažino: pandemija radikaliai pakeitė jo darbotvarkę. "Kalbėdamas apie savo planus, vartoju visai kitą gramatinę formą – "turėčiau, daryčiau, dainuočiau", užuot įprastai sakęs "važiuosiu, darysiu, dainuosiu", – sako jis. Kai visi planai griūva tarsi kortų namelis, scenos žmogui tampa didelė laimė ne surinkti aplodismentų negailinčią auditoriją, pasirodyti prestižinėse salėse, bet apskritai turėti galimybę dirbti.

Šie žavingojo baritono žodžiai atspindi ne tik jo ir jo kolegų pokarantininę realybę. Kalbant apie planus, juos permąstyti svarbu ir auditorijai.

Kol mokslininkai vis dar tyrinėja COVID-19 charakterį, ieško veiksmingiausių kovos su virusu būdu ir atlieka pirmuosius vakcinos bandymus, kol dar nežinia, kiek užkrato sugrįš kartu su į tolimesnį užsienį išsiveržusiais tautiečiais, yra grėsmė, kad mūsų visų tolimus planus koreguos nauja epidemijos banga. Koncertus ir kitus kultūros renginius tektų vėl atšaukti, o gerus ketinimus kada nors pažinti vieną ar kitą meno projektą, apsilankyti koncerte, muziejuje ar ekskursijoje – grąžinti į saviugdos pasižadėjimų sąrašą. Tiesioginę nuosaką ir vėl pakeistų tariamoji. Tad geriausia, ką galime padaryti šiandien, – būsimąjį laiką keisti esamuoju. "Gal kažkada eisiu, žiūrėsiu, klausysiu" – labai konkrečiu "dabar eisiu, žiūrėsiu, klausysiu".

Tad geriausia, ką galime padaryti šiandien, – būsimąjį laiką keisti esamuoju. "Gal kažkada eisiu, žiūrėsiu, klausysiu" – labai konkrečiu "dabar eisiu, žiūrėsiu, klausysiu".

Juo labiau kad kultūrinės vasaros dienotvarkė Lietuvoje tikrai aktyvi. Taip, daugybė įdomių menininkų, pradedant šiuolaikinio cirko artistais, rokeriais, baigiant gastroliuojančiais teatralais, liko kitapus sienos. Tačiau smagu matyti, kaip rimčiausių renginių organizatoriai demonstruoja išradingumą, per stulbinamai trumpą laiką suderina naujas programas, o ilgamečiams rėmėjams parodžius tikrąjį veidą stebuklus sukuria ir likę su gerokai mažesniu biudžetu. Tad jei dabar pat kibsime į artimiausio kultūros renginio paieškas ir suskubsime pirkti bilietus ar registruotis į pažintinius projektus, ne tik sutrumpinsime neįgyvendintų pasižadėjimų sąrašą, bet ir pajusime, kokia didelė laimė turėti galimybę meną patirti gyvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

?

Baritonas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS