Kai sklerozė ima šypsotis | Diena.lt

KAI SKLEROZĖ IMA ŠYPSOTIS

Jei būtume biedni, bet teisingi, pripažintume, kad konservatorių laimėtos kėdės Seime yra ne triumfas, o pabaigos pradžia. Ir šitos pabaigos priežastis – Laisvės partija, taranavusi TS-LKD ne tik agitaciniu plakatu su gramatine klaida, bet ir nauju politiniu diskursu. Rinkėjai parodė, kad jiems, kaip baltarusiams, reikia permainų. Žmonėms įkyrėjo nesibaigiančios nepatriotų paieškos, piršto badymas Rusijos pusėn, manipuliacijos pokario reminiscencijomis, sukryžmintomis su partine ideologine linija.

Jei ne pasišlykštėjimą kelianti homoseksualizmo propaganda ir blondinės grūmojimai homofobams, Laisvės partija galėjo turėti gerokai daugiau mandatų, kuriuos dabar tik dėl tradicijos vis dar gavo konservatoriai.

Dar vienas momentas, kurio neįmanoma nepastebėti, – R.Šimašiaus pliažas grabnyčių teritorijoje tapo iškiliausiu XXI amžiaus Lietuvos politiniu projektu, sugebėjusiu atliepti naujovių ir veiksmų laisvės ištroškusios kartos lūkesčius. Kaip pastebėjo D.Grybauskaitė, žmonės nebenori dairytis į praeitį, jie nori gyventi čia ir dabar.

Lavonų paieškos spintose užtruko per ilgai, ir seimūnai nepastebėjo, kad už Seimo langų – nauja populiacija, kurios prioritetai visai kitokie, nei dauguma politikų buvo įpratę manyti.

Iš tiesų mumijų paieškos spintose užtruko per ilgai, ir seimūnai nepastebėjo, kad už Seimo langų – nauja populiacija, kurios prioritetai visai kitokie, nei dauguma politikų buvo įpratę manyti.

Žmonėms įkyrėjo ir ta destrukcija, kurią per daugelį metų kėlė Seimo bukapročiai. Draudimai, ekonominės kvailystės, nuolat keičiamų įstatymų painiava privedė prie to, kad kai kurių teisės aktų apskritai nebeįmanoma laikytis.

Tarkime, Seimas vos ne kas pusmetį vis keitė mokesčių įstatymus ir juos suvėlė taip, kad daugelis tą painią klaikumą tiesiog atmeta. Laisvės partija siūlo ne tik mažinti mokesčius, bet ir maksimaliai supaprastinti juos reglamentuojančius teisės aktus, kad šie taptų suvokiami kiekvienam.

Kitaip tariant, orientuojamasi į paprastus, bet esminius dalykus, kuriuos politinės jėgos ignoravo kurdamos geopolitines strategijas ir politinius baikonūrus. Tai darydamos jos pamiršo patį svarbiausią valstybės subjektą – žmogų, ir ta politinė sklerozė šiandien ironiškai šypsosi pirmojo turo rezultatų lentelėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

HHH

Jau dabar kiek zinau,jau yra seime trintis dėl homoseksualizmo,nes kocervatoriu rinkejai tokiu dalyku tikrai nepateisins

Deja,

Pasišlykštėjimą keliančią homoseksualizmo propagandą ir blondinės grūmojimus homofobams konsrevatoriams teks pakęsti - su kokia kita partija jie sudarys koaliciją?

Pastebėjau

Kai tik koks veikėjas ima paistyti apie nupjautus medelius,iškart aišku, kad tai diagnozė. Reikia pne tik pasitikrinti nuo covido, bet ir vaistukų pagerti, receptinių pirmiausia, žolelės čia jau nebepadės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS