Kai viskas yra „pofik“ | Diena.lt

KAI VISKAS YRA "POFIK"

Kam Lietuvoje gaila biudžeto pinigų? Atsakymas: nuo Stalino laikų – niekam.

Štai tik ką nuvilnijo šventa žinia: sunkiai dirbantis Seimas steigia jau ne vieną, o dvi papildomas vicepirmininko pareigybes. Viena įkainota 66 tūkst. eurų per metus, taigi dvi bus už 132 tūkst. eurų. Čia, matyt, tiek vien veltėdžių algoms numatyta.

Dar reikės asmeninių vairuotojų, limuzinų, benzino, kanceliarinių kanabėkučių, kabinetų, kompiuterių, baldų, sekretorių-referenčių, valytojų, patarėjų, apsaugos ir kitų triperių, taigi realiosios išlaidos bus dar du tris kartus didesnės.

Anot R.Karbauskio, atsipirks. Kaip ir kuo atsipirks, nepasakė. Turbūt turguje urmu kojines pardavinės – "darys pliusą", kad naudą tautai neštų.

Argi jums gaila? Pinigai juk ne iš jūsų kišenės, o valdiški, taigi – niekieno. Apsiskarmalavę tokia logika Seimo patvaldžiai stoja į vieną eilę su tais, kuriuos dabar nori demaskuoti pačių jų sulipdyta 2008 metų krizės tyrimo komisija.

Negana to, dar ir iš M.Vainiutės karjeros liekanų sukonstravo Seimo kontrolierę už kokius 40 tūkst. eurų per metus. Į ministrus nebetinka, tai tegul ką nors ten kontroliuoja, nepaliksi gi žmogaus Darbo biržos dispozicijai. Tegul į biržą eina statistiniai eiliniai – tie, kurie ne ministerijoje darbo neteko, – danguje ne taip, kaip žemėje.

O ir žodis "taupyti" paliekamas tik skurdo paribiuose gyvenantiesiems bei pensininkams. Visą gyvenimą iš valdiškų pinigų sirpusiems vegetatyviniams biudžeto sutvėrimams tuo veiksmažodžiu nusakoma savybė nėra žinoma.

Nėra žinomas ir daiktavardis "gėda", susijęs su tam tikrais sąžinės priekaištais, kurie normaliam žmogui neleistų užmigti naktimis. Kaip sakė ankstesnis Seimo pirmininkas A.Valinskas, viskas "pofik".

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

tam --idomu-- kaip skambes lietuviskai ,, POFIK,,

liaudyje lietuviskai sakoma ,,pigiau grybes,, arba ,,pigiau grybo,, o, man tas pats,,,, arba kaip sako totoriai ,,o ,man pofik paciam pis.....t, ar ispi.....tus y sona nutemt,,,

raimundas

Rėikėtų atskirti viešinimą nuo "opiumo liaudžiai". Skanaus, narkomanai...

komentatoriui " tam -raiMUNdas--"

" tai ka siulai raimundeli ????Pocius nors raso -isviesina blogybes ,na ,o tu tik bandai komentuot ir prisipazysti savo bejegysteje, kovot bijai ,nebaluot bijai, tiesa sakyt bijai, balsuot taip pat bijai....." - Ar pačiam dar ne koktu nuo tų lozungų "kovot", "tiesą sakyti" ir t.t. ? Gal ir ne - juk irgi bandai komentuot ir nenori pripažint savo bejėgystės. Pocius viešina blogybes..... Na ir kas ? Kiek dešimtmečių tai tęsiasi ? Rezultatas ??????? Kai neegzistuoja atsakomybė, gali viešinti iki apsitriedimo. Virš dvidešimt metų nepriklausomi, viešinam ...... Eisiu dirbt, o tamstai "stiprybės"... :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS